Trots op onze boeren

Bij Boerschappen vind je alleen bijzondere boeren die samenwerken met de natuur.

Sinds het begin in 2013 werken we met bijzondere boeren die op veel verschillende manier werken. Van biologische landbouw aan de ene kant tot boerenbedrijven die niet in een hokje passen. En natuurlijk alles wat er tussen zit. 

 Allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat ze sámenwerken met de natuur, hun omgeving en iedereen die betrokken is rondom het bedrijf. Sinds 2023 zijn we ook Skal gecertificeerd. We stellen onze boeren graag aan je voor, want zij kunnen hun eigen verhaal het beste vertellen.

Mama's Ravioli

Terenzio legt uit waar zijn passie vandaan komt. 

Terenzio is eigenaar van Mama's Ravioli, onze leverancier van heerlijke ravioli. Hij maakt op traditionele wijze ravioli die al generaties rond gaan in zijn familie!

Molen de Arend

Een kijkje achter de schermen bij Molen de Arend in Terheijden. 

Waar Adri het graan op authentieke wijze tot meel maalt en waar Marijna de mengsels afweegt en zorgt dat het allemaal in de juiste zakjes komt. Het graan dat in de molen wordt vermalen is van Nederlandse bodem en is de basis voor de vele verschillende mengels. Dagelijks houden Adrie en Marijna zich namelijk bezig met het bedenken van nieuwe recepten voor broden en zoete baksels. En dat is te zien aan het uitgebreide assortiment van wel 100 verschillende mengsels.

De Koekoek

De Koekoek is een mooi landschapsdomein aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. 

Al eeuwen graast hier het vee en wordt het land bewerkt. Het is bevredigend: 'Hier groeien de gewassen op onze akkers, hier graast onze kudde. Honderd hectare in een gezonde harmonie tussen natuur, omgeving en z’n bewoners. Wij zijn daar heel zuinig op en willen daar goed mee omgaan.'

Stefan Schuurmans

Stefan Schuurmans verbouwt vollegrondsgroenten in Heukelom In deze video legt hij meer uit hoe hij dat doet en waarom.

Qarc

Leonie van QarcZuivel heeft samen met haar partner Roel de hele keten van koe tot toetje in eigen hand! 

Het assortiment boerenzuivel wordt gemaakt van eigen weidemelk en is op kleine schaal bereid. De melk wordt zo min mogelijk bewerkt en ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten zoals puur fruit… en dat proef je!'

Schevichoven

Schevichoven is een regeneratieve boerderij op de Utrechtse Heuvelrug en werkt volgens de principes van de Permacultuur en Agroforestry. 

Hier worden gezonde & voedzame producten gemaakt, in combinatie met het terugbrengen en in stand houden van de gezondheid van de bodem én biodiversiteit. Zo zal de voedselzekerheid voor de komende generaties worden veiliggesteld.

Ben jij een bijzondere boer of maker?

Bij Boerschappen zijn we continu op zoek naar de beste lokale leveranciers. Wij brengen jouw mooie producten direct naar consumenten in heel Nederland. En met iedere nieuwe leverancier wordt de keten steeds kleiner. Denk jij dat jouw product past bij Boerschappen? Neem dan contact met ons.

Contact met Boerschappen