Trots op onze boeren
Bij Boerschappen vind je alleen bijzondere boeren die samenwerken met de natuur.
Sinds het begin in 2013 werken we met bijzondere boeren die op veel verschillende manier werken. Stuk voor stuk mensen met een eigen manier van telen en denken. Van biologische boeren tot bedrijven die niet in een hokje passen, en alles daartussenin.
Allemaal hebben ze met elkaar gemeen dat ze sámenwerken met de natuur, hun omgeving en iedereen die betrokken is rondom het bedrijf. Sinds 2023 zijn we Skal gecertificeerd. We stellen onze boeren graag aan je voor, want zij kunnen hun eigen verhaal het beste vertellen.

Natuurlijk Tomaat

Oppers

Biologisch bedrijf Blok
Mama's Ravioli
Terenzio legt uit waar zijn passie vandaan komt.
Terenzio is eigenaar van Mama's Ravioli, onze leverancier van heerlijke ravioli. Hij maakt op traditionele wijze ravioli die al generaties rond gaan in zijn familie!
Terenzio is eigenaar van Mama's Ravioli, onze leverancier van heerlijke ravioli. Hij maakt op traditionele wijze ravioli die al generaties rond gaan in zijn familie!

De Nieuwe Melkboer

Den Elshorst

Weerribben Zuivel
Molen de Arend
Een kijkje achter de schermen bij Molen de Arend in Terheijden.
Waar Adri het graan op authentieke wijze tot meel maalt en waar Marijna de mengsels afweegt en zorgt dat het allemaal in de juiste zakjes komt. Het graan dat in de molen wordt vermalen is van Nederlandse bodem en is de basis voor de vele verschillende mengels. Dagelijks houden Adrie en Marijna zich namelijk bezig met het bedenken van nieuwe recepten voor broden en zoete baksels. En dat is te zien aan het uitgebreide assortiment van wel 100 verschillende mengsels.
Waar Adri het graan op authentieke wijze tot meel maalt en waar Marijna de mengsels afweegt en zorgt dat het allemaal in de juiste zakjes komt. Het graan dat in de molen wordt vermalen is van Nederlandse bodem en is de basis voor de vele verschillende mengels. Dagelijks houden Adrie en Marijna zich namelijk bezig met het bedenken van nieuwe recepten voor broden en zoete baksels. En dat is te zien aan het uitgebreide assortiment van wel 100 verschillende mengsels.

Landgoed Marienwaerdt

Ad van der Westen

Den Eelder
De Koekoek
De Koekoek is een mooi landschapsdomein aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch.
Al eeuwen graast hier het vee en wordt het land bewerkt. Het is bevredigend: 'Hier groeien de gewassen op onze akkers, hier graast onze kudde. Honderd hectare in een gezonde harmonie tussen natuur, omgeving en z’n bewoners. Wij zijn daar heel zuinig op en willen daar goed mee omgaan.'
Al eeuwen graast hier het vee en wordt het land bewerkt. Het is bevredigend: 'Hier groeien de gewassen op onze akkers, hier graast onze kudde. Honderd hectare in een gezonde harmonie tussen natuur, omgeving en z’n bewoners. Wij zijn daar heel zuinig op en willen daar goed mee omgaan.'

D’n Buff Waterbuffels

Puur Aroma

Natuurlam

BOON Bonen

Wilder Land

Veld 4- Walnoten
Stefan Schuurmans
Stefan Schuurmans verbouwt vollegrondsgroenten in Heukelom In deze video legt hij meer uit hoe hij dat doet en waarom.

Lisboa

Hanne Hoeve

Green Specialties
Qarc
Leonie van QarcZuivel heeft samen met haar partner Roel de hele keten van koe tot toetje in eigen hand!
Het assortiment boerenzuivel wordt gemaakt van eigen weidemelk en is op kleine schaal bereid. De melk wordt zo min mogelijk bewerkt en ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten zoals puur fruit… en dat proef je!'
Het assortiment boerenzuivel wordt gemaakt van eigen weidemelk en is op kleine schaal bereid. De melk wordt zo min mogelijk bewerkt en ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten zoals puur fruit… en dat proef je!'


Stuifakker

Groentenhof Poelen

Van der Moolen
Uit de Limburgse Heuvels
Maastricht
Stijn leerde Christophe de Warrimont 10 jaar geleden kennen, toen waren er nog geen walnoten, maar wel een visie: een vernieuwend verdienmodel voor het boerenlandschap. Jaren later bracht Christophe die visie tot leven door de notenteelt in Limburg nieuw leven in te blazen-duurzaam, vol smaak en liefde.
Stijn leerde Christophe de Warrimont 10 jaar geleden kennen, toen waren er nog geen walnoten, maar wel een visie: een vernieuwend verdienmodel voor het boerenlandschap. Jaren later bracht Christophe die visie tot leven door de notenteelt in Limburg nieuw leven in te blazen-duurzaam, vol smaak en liefde.

Poleij Zeegroenten

Het Blauwe Huis

Oranjehoen Johan Leenders
Schevichoven
Schevichoven is een regeneratieve boerderij op de Utrechtse Heuvelrug en werkt volgens de principes van de Permacultuur en Agroforestry.
Hier worden gezonde & voedzame producten gemaakt, in combinatie met het terugbrengen en in stand houden van de gezondheid van de bodem én biodiversiteit. Zo zal de voedselzekerheid voor de komende generaties worden veiliggesteld.
Hier worden gezonde & voedzame producten gemaakt, in combinatie met het terugbrengen en in stand houden van de gezondheid van de bodem én biodiversiteit. Zo zal de voedselzekerheid voor de komende generaties worden veiliggesteld.


Koppert Cress

Sjroetefarm

Liquido d'Oro
BioBrass
Gijs Kemmeren is een vaste leverancier van ons voor de vega kerstbox
Sinds 2014 houdt Gijs zich bezig met de vegetarische, groente en no-waste keuken. Zijn visie was duidelijk, meer toevoegen aan de vegetarische keuken. Het idee van de dry-aged rode biet begon ruim 5 jaar geleden. Bekijk hier de video over de dry-aged rode biet.
Sinds 2014 houdt Gijs zich bezig met de vegetarische, groente en no-waste keuken. Zijn visie was duidelijk, meer toevoegen aan de vegetarische keuken. Het idee van de dry-aged rode biet begon ruim 5 jaar geleden. Bekijk hier de video over de dry-aged rode biet.

Aspergeboerderij van Iersel

Forellenkwekerij 't Smallert

Zuivelboerderij de Driehoek
Natuurlijk Tomaat
Gepassioneerde telers van biologische tomaten in Klein Dongen. Sinds 2000 kweken ze met liefde en aandacht diverse soorten tomaten.
De passie van Alfons voor tomaten begon al in zijn jeugd, toen hij samen met zijn vader in de kas werkte. Diezelfde passie deelt hij nu met zijn vrouw Henriëtte, met wie hij samen de droom van een biologische tomatenkwekerij realiseerde.

Maatschap van Roomen

De Stoerderij

Landzicht

Ekoto

Fruitbedrijf van den Bosse

Kaasboederij de Houdycker

Boeren van Amstel

Kersenhof

Gro Mushrooms B.V.
Van Strien
Gravenmoer
Onze slager Marco van Strien vertelt hier over zijn vak en over de Elshorst weidevarkens.
Onze slager Marco van Strien vertelt hier over zijn vak en over de Elshorst weidevarkens.

Parktuinderij de Es

Eriks Organic

Verschuren Broccoli
Clark Fermentation
Gefermenteerde voeding vol met power en probiotica.
Opgericht door Claudia Arkesteijn, diëtist met een passie voor gezonde voeding. Wat begon als hobby, werd al snel een missie: mensen kennis laten maken met de unieke smaken en gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voeding.
Opgericht door Claudia Arkesteijn, diëtist met een passie voor gezonde voeding. Wat begon als hobby, werd al snel een missie: mensen kennis laten maken met de unieke smaken en gezondheidsvoordelen van gefermenteerde voeding.

De Grote Verleiding

Food Fellows

Bastiaansen

Van de Koe

Walhoeve

Pieter van Meel

De Kruidenaer

GreenFood50

Slagmaat

Claassen paprikakwekerij

Coöperatie Heibloem Eieren

Heerlijke Oogst

Boerderie Bewust

Brandt & Levie Worstmakers

BIO In de Polder
Stoerderij
Unieke waterbuffelboerderij met aandacht voor dierenwelzijn
De thuisbasis van een kudde van 100 waterbuffels, die met liefde en respect worden verzorgd. De buffels grazen vrij in de weilanden, wat resulteert in gezonde en romige melk. Deze melk wordt vervolgens met passie verwerkt tot heerlijke mozzarella, paneer, en yoghurt.
De thuisbasis van een kudde van 100 waterbuffels, die met liefde en respect worden verzorgd. De buffels grazen vrij in de weilanden, wat resulteert in gezonde en romige melk. Deze melk wordt vervolgens met passie verwerkt tot heerlijke mozzarella, paneer, en yoghurt.

Sparc Kitchen

Zorgboerderij De Zwaluw

G. Kramer & zonen

Het Vishuis

Adri & Zoon

Lika bakery

Onze Bio Slager

Local Tea

BI-JOVIRA

Wijtvliet Akkerbouw

Groentegoed

De Bijenboerderij
El Tamiso
Een coöperatie van 26 biologische telers uit Italië
In de wintermaanden, wanneer lokale variatie lastiger wordt, werken we samen met El Tamiso. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je ook in de koudere maanden kunt genieten een van gezonde variatie aan groenten. Naast smaakvolle producten, ondersteunen we hiermee ook kleinschalige biologische landbouw in Italië.
In de wintermaanden, wanneer lokale variatie lastiger wordt, werken we samen met El Tamiso. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je ook in de koudere maanden kunt genieten een van gezonde variatie aan groenten. Naast smaakvolle producten, ondersteunen we hiermee ook kleinschalige biologische landbouw in Italië.

Ben jij een bijzondere boer of maker?
Bij Boerschappen zijn we continu op zoek naar de beste lokale leveranciers. Wij brengen jouw mooie producten direct naar consumenten in heel Nederland. En met iedere nieuwe leverancier wordt de keten steeds kleiner. Denk jij dat jouw product past bij Boerschappen? Neem dan contact met ons.