Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 75 gram linguine
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 stuk gele ui
  • 1/2 stuk prei
  • 125 gram kastanje champignons
  • 1/2 pot sugo napolitana
  • 50 gram belegen kaas
  • 15 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.

Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 150 gram linguine
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuk gele ui
  • 1 stuk prei
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2/3 pot sugo napolitana
  • 75 gram belegen kaas
  • 30 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.

Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 225 gram linguine
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 stuks gele ui
  • 2 stuks prei
  • 400 gram kastanje champignons
  • 1 pot sugo napolitana
  • 120 gram belegen kaas
  • 60 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.

Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 300 gram linguine
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 stuks gele ui
  • 2 stuks prei
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2/3 pot sugo napolitana
  • 150 gram belegen kaas
  • 60 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.

Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 365 gram linguine
  • 5 stengels bleekselderij
  • 3 stuks gele ui
  • 3 stuks prei
  • 650 gram kastanje champignons
  • 2 potten sugo napolitana
  • 200 gram belegen kaas
  • 90 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.

Pasta ‘Bolognese’ Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Zowel de stengels als de bladeren kun je eten van een bleekselderij. Snijd de stengels in stukjes en trek de harde nerven van de stengels af. Je kunt de stengels ook schillen met een dunschiller.

Ingredienten

  • 500 gram linguine
  • 6 stengels bleekselderij
  • 3 stuks gele ui
  • 3 stuks prei
  • 750 gram kastanje champignons
  • 2 potten sugo napolitana
  • 250 gram belegen kaas
  • 90 gram gerookte amandelen

Benodigdheden

1 kookpan, 1 anti-aanbakpan, snijplank, mesje, vergiet & rasp

Bereidingswijze

Breng een flinke hoeveelheid water in een kookpan met een snufje zout aan de kook. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de bleekselderij fijn, zie tip. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes

Verwarm een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak op hoog vuur de champignons tot ze beginnen te kleuren en het vocht loslaten. Laat bakken tot het vocht is verdampt. Voeg de ui, de bleekselderij en de prei toe en smoor 5 minuten.

Kook ondertussen de pasta in 10 minuten al dente in het kokende water, giet af en laat goed uitlekken. Hak de gerookte amandelen fijn.

Blus de groenten af met de sugo, breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta toe en meng goed door. Rasp de kaas.

Dresseer de pasta in diepe borden en bestrooi met de geraspte kaas en de fijngehakte gerookte amandelen.