Vega curry
Vega

Vega curry

met zoete aardappel en kikkererwten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stengel(st) bosui
  • 0.25 sachet(s) citroen kerrie
  • 110 gram kikkererwten
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram zoete aardappel
  • 3 stengel(st) bosui
  • 0.5 sachet(s) citroen kerrie
  • 220 gram kikkererwten
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram zoete aardappel
  • 4 stengel(st) bosui
  • 0.75 sachet(s) citroen kerrie
  • 330 gram kikkererwten
  • 450 milliliter kokosmelk
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 450 gram zoete aardappel
  • 4 stengel(st) bosui
  • 1 sachet(s) citroen kerrie
  • 440 gram kikkererwten
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 2 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gooi het uitlekvocht van een blik kikkererwten niet weg, het is heel erg eiwitrijk en je kunt het perfect gebruiken als plantaardige vervanger voor dierlijk eiwit in bijvoorbeeld bananenbrood of muffins. Je kunt er zelfs meringues van maken. Je kunt het tot gebruik in de vriezer bewaren.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook voor de rijst (150 ml water per 75 gram rijst). Doe de rijst in de pan en kook in circa 10 minuten gaar. Doe na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst met een deksel op de pan nog 8-10 min. doorgaren.

Stap 2

Boen de zoete aardappels schoon en snijd in blokjes van 1x1 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes. Maak de pepers schoon en snijd fijn. Snijd een stukje van de onder- en de bovenkant van de bosuitjes en snijd de uitjes in stukjes van 0,5 cm.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de witte en lichtgroene stukjes van de lenteui (houd de donkergroene ringetjes achter voor garnering), de zoete aardappel, rode peper en paprika 6-8 min. op middelhoog vuur.

Stap 4

Voeg de citroen-kerrie toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 min. zachtjes koken.

Stap 5

Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de curry en warm nog 2 minuten mee. Breng de curry op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de rijst over de (diepe) borden en schep de curry erbij. Strooi de groene stukjes bosui erover en serveer.