Spaghetti carbonara
met tomatensalade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram bakspekjes
- 5 gram basilicum
- 1 stuk(s) eieren
- 30 gram kaas
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 100 gram spaghetti
- 200 gram tomaten
- 150 gram bakspekjes
- 10 gram basilicum
- 2 stuk(s) eieren
- 60 gram kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 200 gram spaghetti
- 400 gram tomaten
- 225 gram bakspekjes
- 15 gram basilicum
- 3 stuk(s) eieren
- 90 gram kaas
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 300 gram spaghetti
- 600 gram tomaten
- 300 gram bakspekjes
- 20 gram basilicum
- 4 stuk(s) eieren
- 120 gram kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 400 gram spaghetti
- 800 gram tomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
De restwarmte van de pasta zorgt ervoor dat de eiersaus iets dikker wordt. Je kunt ook de pan op het allerkleinste pitje zetten en roeren tot de saus dikker is geworden en mooi aan de pasta ‘hangt’.
Colette
Bereidingswijze
Breng een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook hierin de spaghetti in 11-12 minuten beetgaar.
Bak ondertussen de bakspekjes in ca. 8 min. uit op middelhoog vuur. Schenk het overtollige vet dat vrijkomt uit de pan en zet het vuur laag.
Snijd ondertussen de tomaten in dunne plakken en leg op een platte schaal. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de spekjes. Laat 1-2 minuten meebakken op laag vuur. Rasp de kaas indien nodig.
Doe het basilicum in een maatbeker en schenk er de olijfolie bij. Pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra olie toe als de basilicumolie nog te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de basilicumolie over de tomaat.
Schep een kopje kookwater van de spaghetti en houd apart. Breek de eieren boven een kom en klop los met een scheut van het kookwater. Meng de geraspte kaas erdoor.
Giet de spaghetti af en doe bij de spekjes in de pan. Schenk al roerend met een spatel het ei-kaasmengsel erbij. Voeg eventueel extra kookvocht toe om de saus romiger te maken. Schep de spaghetti meteen op de borden als de saus goed is. Serveer met de tomatensalade.