Gnocchi  met bloemkool-spinazie crème
Vega

Gnocchi met bloemkool-spinazie crème

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram basilicum
  • 0.25 stuk(s) bloemkool
  • 200 gram gnocchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 milliliter room
  • 0.5 stuk(s) sjalot
  • 100 gram spinazie
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 400 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter room
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 200 gram spinazie
  • 10 gram basilicum
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 600 gram gnocchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter room
  • 1.5 stuk(s) sjalot
  • 300 gram spinazie
  • 15 gram basilicum
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 800 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter room
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 400 gram spinazie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg zo laat mogelijk de saus toe aan je krokante gnocchi's, zo blijven ze lekker crunchy.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en snijd ook de steel in stukjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar, giet af en laat uitlekken. Vang een klein beetje van het kookvocht op en houd apart.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de sjalot en de knoflook. Voeg de bloemkool en de spinazie toe. Bak 3 minuten mee op hoog vuur. Blus af met het bewaarde kookvocht.

Stap 4

Voeg de kookroom toe en doe het geheel in een maatbeker of hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Scheur de blaadjes basilicum grof en zet opzij. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gnocchi rondom goudbruin. Verdeel de gnocchi over de borden, schep er de saus en basilicumblaadjes overheen. Breng op smaak met zout en peper.