Quinoasalade met cherrytomaatjes
Vega

Quinoasalade met cherrytomaatjes

en lupinebonen

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 eetlepel(s) appelazijn
  • 25 gram babyleafmix
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 0.5 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 75 gram quinoa
  • 25 gram sriracha mayo
  • 75 gram tomaatjes
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 50 gram babyleafmix
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 1 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 1 stuk(s) paprika
  • 150 gram quinoa
  • 50 gram sriracha mayo
  • 150 gram tomaatjes
  • 3 eetlepel(s) appelazijn
  • 75 gram babyleafmix
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 1.5 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 225 gram quinoa
  • 75 gram sriracha mayo
  • 225 gram tomaatjes
  • 4 eetlepel(s) appelazijn
  • 100 gram babyleafmix
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 2 stuk(s) lupinebonen uit pakje
  • 2 stuk(s) paprika
  • 300 gram quinoa
  • 100 gram sriracha mayo
  • 300 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Lupinebonen zijn echte superbonen! Ze worden vaak als basis gebruikt voor vleesvervangers, maar zijn onbewerkt ook erg lekker, want ze hebben een fijne, stevige bite. En… ze bevatten maar liefst 36 g eiwit per 100 g en komen nog uit Nederland ook.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Spoel de bonen af en laat uitlekken.

Stap 2

Voeg de bonen de laatste 2 min. van de kooktijd aan de quinoa toe. Giet af, spoel af met koud water, laat uitlekken en doe in een schaal.

Stap 3

Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaatjes.

Stap 4

Meng de helft van de sriracha mayo met de azijn en meng door de quinoa. Meng de babyleaf mix, paprika, tomaatjes en komkommer door de quinoa.

Stap 5

Verdeel de quinoasalade over de (diepe) borden. Besprenkel met de rest van de sriracha mayo en serveer.