Andijviestamp met kabeljauw in hazelnootkorst
Vis

Andijviestamp met kabeljauw in hazelnootkorst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 200 stuk(s) andijvie
  • 15 gram hazelnoten
  • 2 theelepel(s) honing
  • 50 milliliter jus
  • 120 gram kabeljauwfilet
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 milliliter melk
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram aardappel(en)
  • 400 stuk(s) andijvie
  • 30 gram hazelnoten
  • 4 theelepel(s) honing
  • 100 milliliter jus
  • 240 gram kabeljauwfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter melk
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 900 gram aardappel(en)
  • 600 stuk(s) andijvie
  • 45 gram hazelnoten
  • 6 theelepel(s) honing
  • 150 milliliter jus
  • 360 gram kabeljauwfilet
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 milliliter melk
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 800 stuk(s) andijvie
  • 60 gram hazelnoten
  • 8 theelepel(s) honing
  • 200 milliliter jus
  • 480 gram kabeljauwfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter melk
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) roomboter

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de stamppot nog wat smeuïger maken? Voeg dan wat extra melk toe tijdens het stampen.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen, snijd in vieren en kook in 20-25 minuten gaar.

Stap 2

Hak de hazelnoten fijn. Pers de knoflook in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, mosterd, honing en peper en zout naar smaak.

Stap 3

Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 minuten in de oven of tot het korstje mooi goudbruin is.

Stap 4

Snijd de andijvie in reepjes en was zorgvuldig. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en doe terug in de pan.

Stap 5

Zet de pan terug op laag vuur, voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de andijvie er in delen door tot deze een klein beetje geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verwarm ondertussen de vegan jus in een steelpan. Haal de kabeljauw uit de oven. Schep de andijviestamp op de borden en leg de vis erop. Serveer met de jus.