Gebakken kabeljauw in tomatensaus met patatas bravas
Vis

Gebakken kabeljauw in tomatensaus met patatas bravas

en spinazie

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram aardappel(en)
  • 120 gram kabeljauw
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 105 milliliter passata
  • 200 gram spinazie
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 400 gram aardappel(en)
  • 240 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 210 milliliter passata
  • 400 gram spinazie
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram aardappel(en)
  • 360 gram kabeljauw
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 315 milliliter passata
  • 600 gram spinazie
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 800 gram aardappel(en)
  • 480 gram kabeljauw
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 420 milliliter passata
  • 800 gram spinazie
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak voor bij de patatas bravas een lekkere dip van mayonaise, knoflook en (pikante)paprikapoeder.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Was de aardappelen zorgvuldig en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Verhit in een ruime hapjespan een flinke laag olie en bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

Stap 2

Snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en pers de helft van de knoflook erbij. Bak een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur nog 10 min. zachtjes koken.

Stap 3

Verhit in een koekenpan een scheut olie en bak de kabeljauwfilet op middelhoog vuur in ca. 6 min. gaar. Keer na 4 min.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de spinazie toe en pers de rest van de knoflook erboven. Roerbak 2-3 min.

Stap 5

Schep de aardappelblokjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken (eventueel op keukenpapier).

Stap 6

Verdeel de gebakken kabeljauw over de borden en schep er de tomatensaus op. Serveer met de patatas bravas en de spinazie.