Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 2 st eendenboutjes
  • 1/2 st gele ui
  • 100 gr waspeen
  • 100 gr spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 st desembolletjes
  • 1/4 blik linzen
  • 1/4 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.

Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 3 st eendenboutjes
  • 1 st gele ui
  • 200 gr waspeen
  • 200 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st desembolletjes
  • 1/2 blik linzen
  • 1/2 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.

Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 4 st eendenboutjes
  • 1 st gele ui
  • 300 gr waspeen
  • 300 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st desembolletjes
  • 1 blik linzen
  • 1/2 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.

Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 6 st eendenboutjes
  • 2 st gele ui
  • 400 gr waspeen
  • 400 gr spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 st desembolletjes
  • 1 blik linzen
  • 1 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.

Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 7 st eendenboutjes
  • 2 st gele ui
  • 500 gr waspeen
  • 500 gr spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 375 st desembolletjes
  • 1 1/2 blik linzen
  • 1 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.

Eendenbout salade met desembrood Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

25 minuten

Categorieën

  • Vlees,
  • Bereidingstijd (25 min),
  • Gemak

Tip

Gooi het vet van de eendenbouten niet weg, maar breng hiermee de linzen op smaak.

Ingredienten

  • 8 st eendenboutjes
  • 2 st gele ui
  • 600 gr waspeen
  • 600 gr spinazie
  • 3 tenen knoflook
  • 4 st desembolletjes
  • 2 blik linzen
  • 1 st citroen

Benodigdheden

benodigdheden
- 1 kleine kookpan
- 1 ovenschaal of rek.
- 1 anti-aanbakpannen
- snijplank en mesje
- vergiet & rasp

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water tegen het kookpunt en hang er de zak met eendenboutjes in. Hierdoor wordt het vet al mooi zacht en warmen de bouten al enigszins op. Laat 7 minuten opwarmen.

Snipper de ui en de helft van de knoflook. Was de waspeen en snijd in plakjes. Verwijder het vel van de eendenboutjes, pluk het vlees van de boutjes. Houd het eendenvet apart.

Verwarm het eendenvet en fruit er de gesneden knoflook, de ui en de waspeen zachtjes in aan. Kruid met zout en peper. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met het citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend aan toe en houd het geheel warm.

Snijd ondertussen de bolletjes in plakken en bak 5 minuten in de oven. Wrijf wanneer het brood uit de oven komt 1 teentje knoflook over de sneetjes brood.

Was de spinazie en meng met de lauwwarme linzen.

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met het knoflookbrood.