Saag paneer met crispy aardappelkoekjes
en spinazie
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 200 gram aardappel(en)
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 theelepel(s) garam masala
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 100 gram paneer
- 200 gram spinazie
- 200 gram tomatenblokjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 400 gram aardappel(en)
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 theelepel(s) garam masala
- 1 teentje(s) knoflook
- 200 gram paneer
- 400 gram spinazie
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 stuk(s) ui
- 600 gram aardappel(en)
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 theelepel(s) garam masala
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 300 gram paneer
- 600 gram spinazie
- 600 gram tomatenblokjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 800 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 theelepel(s) garam masala
- 2 teentje(s) knoflook
- 400 gram paneer
- 800 gram spinazie
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Paneer is een kaassoort die je heel mooi kan bakken. Hij wordt knapperig en behoudt zijn vorm. De kaas is neutraal van smaak en is daarom erg geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld curry’s.
Chef Colette
Bereidingswijze
Boen de aardappelen schoon en rasp ze op de grove rasp en meng er wat zout door. Schep de aardappel op een schone theedoek (zonder wasverzachter gewassen). Draai de theedoek stevig dicht om de aardappelrasp en pers op die manier zoveel mogelijk vocht uit de aardappel.
Doe de aardappelrasp in een kom. Snipper de ui zo fijn mogelijk en meng de helft door de aardappelrasp.
Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de spinazie tot deze geslonken is. Laat uitlekken in een vergiet. Duw het vocht eruit en hak de spinazie grof. Snijd de paneer in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de paneer tot de blokjes lichtbruin zijn. Neem uit de pan.
Snijd de knoflook fijn. Verhit weer een scheut olie in de wok en roerbak de rest van de gesnipperde ui met de knoflook 2 min. Voeg de garam masala toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de spinazie toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de paneerblokjes toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen een flinke laag olie in een koekenpan. Vorm platte koekjes met een diameter van 6 cm en 1 cm dik van de aardappelrasp en bak op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin. Keer halverwege. Als je voor meer dan 2 personen kookt, doe je dit in 2 keer. Houd de aardappelkoekjes eventueel warm in een voorverwarmde oven (100 graden).
Serveer de spinaziecurry in diepe borden met de aardappelkoekjes apart erbij.