Spaghetti met mosselen
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 500 gram mosselen
- 100 milliliter passata
- 100 gram prei
- 100 gram spaghetti
- 100 gram wortel
- 1 teentje(s) knoflook
- 1000 gram mosselen
- 200 milliliter passata
- 200 gram prei
- 200 gram spaghetti
- 200 gram wortel
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1500 gram mosselen
- 300 milliliter passata
- 300 gram prei
- 300 gram spaghetti
- 300 gram wortel
- 2 teentje(s) knoflook
- 2000 gram mosselen
- 400 milliliter passata
- 400 gram prei
- 400 gram spaghetti
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Het is een misverstand dat je mosselen moet koken in een grote hoeveelheid water. Je hebt maar een klein beetje vocht nodig dat dient als smaakmaker, denk aan wijn of bier. In dit recept gebruiken we tomatensaus. Mosselen bevatten zelf vocht dat ze loslaten als ze verhit worden. Op die manier stomen ze gaar.
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de mosselen in een (was)bak met ruim water en laat 5 min. staan. Gooi de kapotte exemplaren of de mosselen die niet sluiten nadat je er een tikje op hebt gegeven weg.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de prei in dunne ringen en was zorgvuldig. Snijd de wortel in blokjes en de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olie in een grote soeppan en bak de prei, wortel en knoflook 2 min. Voeg de mosselen en de passata toe, doe de deksel op de pan en breng de mosselen aan de kook.
Kook de mosselen 5-6 min. op hoog vuur. Schud de pan om de 2 min. tot alle mosselen open staan. Giet de spaghetti af en verdeel over diepe borden. Schep er de mosselen met de groenten en het kookvocht overheen en serveer.