Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 350 gram asperges
  • 250 gram krieltjes
  • 2 stuks eieren
  • 1 stuks eidooier
  • 10 gram peterselie
  • 100 gram roomboter
  • 2 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.

Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 700 gram asperges
  • 500 gram krieltjes
  • 4 stuks eieren
  • 2 stuks eidooier
  • 15 gram peterselie
  • 175 gram roomboter
  • 4 el witte wijn azijn
  • 1 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.

Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 750 gram krieltjes
  • 6 stuks eieren
  • 3 stuks eidooier
  • 20 gram peterselie
  • 275 gram roomboter
  • 6 el witte wijn azijn
  • 2 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.

Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1,4 kg asperges
  • 1 kg krieltjes
  • 8 stuks eieren
  • 4 stuks eidooier
  • 30 gram peterselie
  • 350 gram roomboter
  • 8 el witte wijn azijn
  • 2 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.

Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 1,7 kg asperges
  • 1,25 kg krieltjes
  • 10 stuks eieren
  • 5 stuks eidooier
  • 35 gram peterselie
  • 450 gram roomboter
  • 10 el witte wijn azijn
  • 3 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.

Asperges, krieltjes en ei-botersaus Terug naar het overzicht

Aantal personen

Bereidingstijd

40 minuten

Categorieën

  • Vega,
  • Bereidingstijd (40 min)

Ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 1,5 kg krieltjes
  • 12 stuks eieren
  • 6 stuks eidooier
  • 40 gram peterselie
  • 550 gram roomboter
  • 12 el witte wijn azijn
  • 4 tl mosterd

Benodigdheden

Benodigdheden: 2 x kookpan, bakpan, steelpannetje, bain-marie (bekken met passende pan)

Beschrijving

Asperges, krieltjes en ei-botersaus

Bereidingswijze

Bereidingswijze asperges:

Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder de onderste ½ cm.

Breng een pan met koud water, de asperges en zout aan de kook. 

Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.

Bereidingswijze saus:

Smelt op laag vuur de roomboter en houd warm op ongeveer 60 graden.

Klop de eierdooiers met de witte wijnazijn, peper, zout en mosterd au bain-marie in 5 minuten luchtig tot ongeveer 60 graden. 

Voeg heel langzaam, druppel voor druppel, de gesmolten boter toe aan het eidooiermengsel. Het is belangrijk dat de boter en het eidooiermengsel ongeveer dezelfde temperatuur zijn dit om schiften te voorkomen. 

Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze:

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Was ondertussen de krieltjes grondig, halveer de krieltjes en kook ze in 15 minuten gaar.

Was de peterselie, hak deze fijn en meng deze na het afgieten van de krieltjes door de gekookte krieltjes.

Breng een kookpan met water aan de kook. Kook vervolgens de overige eieren voor 6 minuten, pel en halveer ze.

Verwarm de asperges nog een keer en serveer ze met de gekookte krieltjes, botersaus en gehalveerde eitjes.