Verpakking

We werken constant aan het reduceren en recyclen van onze verpakkingen. Hierin zoeken we de balans tussen het minimaliseren van onze verpakking en het optimale behoud van versheid ter voorkoming van voedselverspilling.

Hoe we innoveren met verpakking

Duurzaamheid plastic icoon

Plastic


Bij het maken van keuzes over het gebruik van plastic, wegen we zorgvuldig de voordelen af tegen de nadelen. We stellen onszelf telkens de vraag: Is plastic in dit geval de beste optie? Kan er een duurzamer alternatief worden gebruikt? Wanneer we plastic gebruiken, streven we ernaar om ons plasticverbruik zo minimaal mogelijk te houden.


Duurzaamheid Doos icoon

Karton


We gebruiken enkel FSC-gecertificeerd papier, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Onze verzenddozen zijn gemaakt van 68% gerecycled materiaal en zijn volledig recyclebaar. Zo besparen we grondstoffen en dragen we bij aan een circulaire economie.


Coolpack

Coolpacks


Onze koelelementen zijn gemaakt van volledig plantaardige materialen en 100% biologisch afbreekbaar. Tijdens koude periodes, is het gebruik van coolpacks minder nodig. Hiervoor monitoren we weersomstandigheden om coolpacks te reduceren. 

Daarnaast blijven we zoeken naar innovatieve, eetbare alternatieven voor de coolpacks. Zo hopen we verdere vermindering van afval te realiseren


Duurzaamheid Voedselverspilling icoon

Voedselverlies


Te weinig verpakking kan leiden tot bederf en verspilling, terwijl overmatige verpakking onnodig afval genereert. We analyseren onze producten en processen voortdurend om optimale verpakkingsoplossingen te vinden, die zowel de versheid als de duurzaamheid maximaliseren.


Ontdek jouw favoriete box. 

Ontvang iedere week super verse boodschappen rechtstreeks van de boer.
Bekijk alle maaltijdboxen