Zweedse gehaktballetjes
Vlees

Zweedse gehaktballetjes

met aardappelen en broccoli

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 15 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 250 milliliter kokend water
  • 10 gram panko
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 120 gram rundergehakt
  • 60 milliliter slagroom
  • 500 gram aardappel(en)
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 250 milliliter kokend water
  • 20 gram panko
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 240 gram rundergehakt
  • 120 milliliter slagroom
  • 750 gram aardappel(en)
  • 45 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 250 milliliter kokend water
  • 30 gram panko
  • 15 gram platte peterselie
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 360 gram rundergehakt
  • 180 milliliter slagroom
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 60 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 250 milliliter kokend water
  • 40 gram panko
  • 20 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 480 gram rundergehakt
  • 240 milliliter slagroom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je een stoominzet die op de kookpan past waar je de aardappelen in kookt? Dan kun je daar de broccoli in doen en deze vervolgens boven de aardappelen in circa 7 minuten beetgaar stomen.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon of schil ze. Halveer ze of snijd de grote exemplaren in kwarten Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.

Stap 2

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd die in plakjes. Snipper de ui heel fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit de boter in een ruime koekenpan en fruit de ui 5 minuten tot deze glazig ziet maar nog niet begint te kleuren.

Stap 3

Schep de gefruite ui in een kom. Doe het gehakt, de helft van de gehakte peterselie, de panko, een flinke snuf zout, versgemalen peper naar smaak en 1 eetlepel slagroom per persoon erbij. Kneed alle ingrediënten zorgvuldig door het gehakt en vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.

Stap 4

Verhit nog wat extra boter in de koekenpan waarin de uien zijn gefruit en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur in 7-8 minuten rondom bruin. Maak ondertussen een bouillon van het halve runderbouillonblokje en 250 ml water.

Stap 5

Schep de balletjes uit de pan en voeg de bloem toe aan het bakvet in de pan. Bak op laag vuur 1 minuut en voeg dan de bouillon toe. Roer tot een gebonden saus. Voeg de slagroom toe breng op nieuw aan de ook en doe dan de gehaktballetjes in de saus. Laat de balletjes nog circa 6 minuten in de saus mee koken tot ze helemaal gaar zijn.

Stap 6

kook ondertussen de broccoli in 5-6 minuten beetgaar en giet af. Verdeel de aardappelen, broccoli en Zweedse gehaktballetjes in room over de borden en serveer.