Zwartebonenstoof met kip en TexMex zoete aardappel
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 120 gram kippendijreepjes
- 1 theelepel(s) komijnpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paprika
- 100 gram tomatenblokjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 200 gram zoete aardappel
- 15 gram zure room
- 160 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 240 gram kippendijreepjes
- 2 theelepel(s) komijnpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paprika
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 stuk(s) ui
- 400 gram zoete aardappel
- 30 gram zure room
- 320 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 360 gram kippendijreepjes
- 3 theelepel(s) komijnpoeder
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) paprika
- 300 gram tomatenblokjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 600 gram zoete aardappel
- 45 gram zure room
- 400 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 480 gram kippendijreepjes
- 4 theelepel(s) komijnpoeder
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 stuk(s) ui
- 800 gram zoete aardappel
- 60 gram zure room
- 640 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Als je gerookte paprikapoeder gebruikt, krijgt dit gerecht een subtiel rokerige smaak.
Inkoper Sophie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen goed schoon en snijd ze in schijven van 2 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd ze kruislings in met een scherp mesje.
Meng de paprikapoeder en gemalen komijn met de olie. Bestrijk de zoeteaardappelschijven met de helft van deze olie en bestrooi ze met wat zout. Rooster 15-20 minuten in de oven.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Verhit de rest van de gekruide olie in een hapjespan en bak de kip 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 minuten mee.
Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Breng verder op smaak met peper en zout.
Neem de zoete aardappel uit de oven, verdeel over de borden en schep er een lepel zure room op. Schep de zwartebonenchili erbij en serveer.