Zuurkoolschotel met zoete aardappel en geitenkaas
Vega

Zuurkoolschotel met zoete aardappel en geitenkaas

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) Jonagold appels
  • 60 gram geitenkaas
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram zuurkool kruiden
  • 1 stuk(s) Jonagold appels
  • 120 gram geitenkaas
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram zuurkool kruiden
  • 1 stuk(s) Jonagold appels
  • 180 gram geitenkaas
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 600 gram zoete aardappel
  • 600 gram zuurkool kruiden
  • 2 stuk(s) Jonagold appels
  • 240 gram geitenkaas
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 800 gram zoete aardappel
  • 800 gram zuurkool kruiden

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook voor de zoete aardappels. Was en schil de zoete aardappels. Maak de ui schoon.

Stap 2

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm. Was de appel en snijd in blokjes van 0,5 cm.

Stap 3

Kook de zoete aardappels in 10 minuten gaar. Stamp ze vervolgens tot puree. Voeg naar smaak olijfolie, peper en zout toe.

Stap 4

Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Bak de zuurkool, ui en appelblokjes aan in een bakpan. Voeg kerriepoeder naar smaak toe en verwarm nog 5 minuten. Verdeel het mengsel over het bakblik/ovenschaal. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bedek het geheel met de zoete aardappelpuree. Brokkel er tot slot de geitenkaas overheen.

Stap 5

Bak de schotel voor 20 minuten in de oven.

Stap 6

Verdeel de schotel over de borden.