Zuurkoolschotel met gehakt
Vlees

Zuurkoolschotel met gehakt

en aardappelpuree

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel
  • 100 milliliter appelsap
  • 20 gram boter
  • 1 stuk(s) kruidnagel
  • 50 milliliter melk
  • 120 gram rundergehakt
  • 250 gram zuurkool
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel
  • 200 milliliter appelsap
  • 40 gram boter
  • 2 stuk(s) kruidnagel
  • 100 milliliter melk
  • 240 gram rundergehakt
  • 500 gram zuurkool
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) appel
  • 300 milliliter appelsap
  • 60 gram boter
  • 3 stuk(s) kruidnagel
  • 150 milliliter melk
  • 360 gram rundergehakt
  • 750 gram zuurkool
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) appel
  • 400 milliliter appelsap
  • 80 gram boter
  • 4 stuk(s) kruidnagel
  • 200 milliliter melk
  • 480 gram rundergehakt
  • 1000 gram zuurkool

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je hebt verschillende maten schalen nodig voor 2, 3 of 4 personen. Gebruik bij 2 personen een schaal van ca. 20 x 20 cm, bij 3 personen 20x 30 en bij 4 personen 25 x 35 cm.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de zuurkool in een zeef, spoel af en doe in een pan. Voeg de appelsap, kruidnagels en een klontje boter toe en breng aan de kook. Laat met het deksel schuin op de pan 25 min. zachtjes stoven.

Stap 2

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn. Doe ze in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar.

Stap 3

Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak het gehakt rul op middelhoog vuur in ongeveer 6 minuten. Breng het gehakt op smaak met peper en zout en schep in een mooie schaal.

Stap 4

Boen de appels schoon en snijd ze overdwars in dunne plakken (ca. 3 mm). Verhit opnieuw een klontje boter in de koekenpan en bak de appelplakjes (in delen) goudbruin.

Stap 5

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Laat de zuurkool uitlekken, verwijder de kruidnagels en schep de zuurkool op het gehakt in de schaal. Verdeel de aardappelpuree er in een gelijkmatige laag overheen. Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op en serveer.