Zuurkoolschotel met aardappelpuree, gerookte amandelen
en gebakken appel
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) appel
- 100 milliliter appelsap
- 20 gram gerookte amandelen
- 75 milliliter halfvolle melk
- 1 stuk(s) kruidnagel
- 1.5 eetlepel(s) roomboter
- 250 gram zuurkool
- 500 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) appel
- 200 milliliter appelsap
- 40 gram gerookte amandelen
- 150 milliliter halfvolle melk
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 500 gram zuurkool
- 750 gram aardappel(en)
- 3 stuk(s) appel
- 300 milliliter appelsap
- 60 gram gerookte amandelen
- 225 milliliter halfvolle melk
- 3 stuk(s) kruidnagel
- 4.5 eetlepel(s) roomboter
- 750 gram zuurkool
- 1000 gram aardappel(en)
- 4 stuk(s) appel
- 400 milliliter appelsap
- 80 gram gerookte amandelen
- 300 milliliter halfvolle melk
- 4 stuk(s) kruidnagel
- 6 eetlepel(s) roomboter
- 1000 gram zuurkool
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Je hebt verschillende maten schalen nodig voor 2, 3 of 4 personen. Gebruik bij 2 personen een schaal van ca. 20 x 20 cm, bij 3 personen 20x 30 en bij 4 personen 25 x 35 cm.
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de zuurkool in een zeef, spoel af en doe in een pan. Voeg de appelsap, kruidnagels en 1/3 van de boter toe en breng aan de kook. Laat met het deksel schuin op de pan 25 min. zachtjes stoven.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat ze tegelijk gaar zijn. Doe ze in een pan met water en wat zout en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20-25 min. gaar.
Boen ondertussen de appels schoon en snijd ze overdwars in dunne plakken (ca. 3 mm). Bak de appelplakjes (in delen) in 1/3 van de boter in een koekenpan goudbruin.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de zuurkool uitlekken, verwijder de kruidnagels en schep de zuurkool op de bodem van een schaal. Verdeel de aardappelpuree er in een gelijkmatige laag overheen.
Leg de plakjes appel er dakpansgewijs op. Hak de amandelen grof en strooi over de zuurkoolschotel.