Zuurkool schotel met zoete aardappel, appel en vegan feta kaas
Vegan

Zuurkool schotel met zoete aardappel, appel en vegan feta kaas

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 60 gram vegan feta
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram zuurkool kruiden
  • 1 stuk(s) appels
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 120 gram vegan feta
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram zuurkool kruiden
  • 1 stuk(s) appels
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 180 gram vegan feta
  • 600 gram zoete aardappel
  • 600 gram zuurkool kruiden
  • 2 stuk(s) appels
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 240 gram vegan feta
  • 800 gram zoete aardappel
  • 800 gram zuurkool kruiden

Benodigdheden

  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • zeef
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet kookpan met water en zout op het vuur om de zoete aardappels in te koken. Was en schil de zoete aardappels. Maak de rode ui schoon.

Stap 2

Snijd de ui in dunne ringen. Was en snijd de appel in blokjes van 0,5 cm. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 1 cm.

Stap 3

Kook de zoete aardappels in 10 minuten gaar. Stamp ze vervolgens tot puree. Voeg naar smaak olijfolie, peper en zout toe.

Stap 4

Laat ondertussen de kruidenzuurkool uitlekken. Bak de kruidenzuurkool, ui en appelblokjes aan. Voeg kerriepoeder naar smaak toe en verwarm nog 5 minuten. Verdeel het mengsel over het bakblik. Voeg naar smaak zout en peper toe. Bedek het geheel met de zoete aardappelpuree. Brokkel de vegan fetakaas er overheen.

Stap 5

Bak de schotel voor 20 minuten in de oven.

Stap 6

Verdeel de schotel over de borden.