Zuurkool ovenschotel met linzen
Vega

Zuurkool ovenschotel met linzen

en hazelnoten

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 35 gram geraspte kaas
  • 30 milliliter halfvolle melk
  • 10 gram hazelnoten
  • 80 gram linzen in blik
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 200 gram zuurkool
  • 500 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel
  • 70 gram geraspte kaas
  • 60 milliliter halfvolle melk
  • 20 gram hazelnoten
  • 160 gram linzen in blik
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram zuurkool
  • 750 gram aardappel(en)
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 105 gram geraspte kaas
  • 90 milliliter halfvolle melk
  • 30 gram hazelnoten
  • 240 gram linzen in blik
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 600 gram zuurkool
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel
  • 140 gram geraspte kaas
  • 120 milliliter halfvolle melk
  • 40 gram hazelnoten
  • 320 gram linzen in blik
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) ui
  • 800 gram zuurkool

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Was de aardappelen en appel goed, dan hoef je deze niet te schillen. De schil bevat namelijk veel voedingsstoffen.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een ruime pan met water aan de kook. Was de aardappelen en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen circa 15-20 minuten gaar. Prik met een vork in de aardappelen, gaat de vork er makkelijk doorheen dan zijn de aardappelen gaar.

Stap 2

Maak de ui schoon. Snijd de ui door de helft en snijd in dunne ringetjes. Was de appel en snijd de appel in plakjes. Doe de zuurkool in een vergiet en laat goed uitlekken. Spoel de linzen onder de kraan af met koud water.

Stap 3

Giet de aardappelen af en stamp samen met de roomboter en een scheutje melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Doe de zuurkool in een ovenschaal. Leg hierop de ui en de plakjes appel. Verdeel de aardappelpuree er bovenop en strooi als laatste de afgespoelde linzen en hazelnoten over de schotel heen.

Stap 5

Strooi dan de geraspte kaas over de schotel heen en zorg dat deze goed is verdeeld. Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 6

Zet deze feestelijke schotel op tafel en eet smakelijk!