Zuid-Afrikaanse Bobotie
Vega

Zuid-Afrikaanse Bobotie

met chutney

  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 5 gram bobotie kruidenmix
  • 3 eetlepel(s) chutney
  • 2 stuk(s) eieren
  • 75 mililiter halfvolle melk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 80 gram linzen in blik
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) snee brood
  • 150 gram sperziebonen
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 10 gram bobotie kruidenmix
  • 6 eetlepel(s) chutney
  • 4 stuk(s) eieren
  • 150 mililiter halfvolle melk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 160 gram linzen in blik
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) snee brood
  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 15 gram bobotie kruidenmix
  • 9 eetlepel(s) chutney
  • 6 stuk(s) eieren
  • 225 mililiter halfvolle melk
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 240 gram linzen in blik
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 1.5 stuk(s) snee brood
  • 450 gram sperziebonen
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram bobotie kruidenmix
  • 12 eetlepel(s) chutney
  • 8 stuk(s) eieren
  • 300 mililiter halfvolle melk
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 320 gram linzen in blik
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) snee brood
  • 600 gram sperziebonen
  • 300 gram zilvervliesrijst

Tip

Test met een sat├ęprikker of het eimengsel bovenop gestold is. Als de prikker schoon blijft, is het ei gestold en kan de bobotie uit de oven worden gehaald.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 2 pannen water aan de kook, 1 voor de boontjes en 1 voor de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden. Kook de boontjes 8 minuten.

STAP 2

Doe de melk in een kom en scheur het brood in stukjes. Doe de stukjes brood in de kom en laat een paar minuten weken. Snipper de ui en snijd de knoflook grof.

STAP 3

Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwarm olie in een ruime hapjespan en fruit de ui en knoflook. Giet het vocht van de boontjes af. Voeg na circa 5 minuten de linzen, boontjes en bobotie kruiden toe en roer geheel.

STAP 4

Knijp het geweekte brood lichtjes uit boven de kom en voeg toe aan de pan met linzen. Gooi de melk niet weg! Voeg de helft van de chutney toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Neem een ovenschaal en vul met het linzenmengsel.

STAP 5

Voeg de eieren met wat peper en zout toe aan de kom met melk en klop met een garde. Giet het melk-ei mengsel voorzichtig over de gevulde ovenschaal en schuif in de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin.

STAP 6

Schep de bobotie op en serveer met de rijst. Schep de rest van de benodigde chutney erbij en geniet van dit Zuid-Afrikaanse maal!