Zuid-Afrikaanse bobotie
Vegan

Zuid-Afrikaanse bobotie

met pruimenchutney

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 5 gram bobotie kruidenmix
  • 0.5 eetlepel(s) kikkererwtenmeel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 80 gram linzen
  • 75 milliliter plantaardige melk
  • 3 eetlepel(s) pruimenchutney
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 stuk(s) snee brood
  • 150 gram sperziebonen
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 10 gram bobotie kruidenmix
  • 1 eetlepel(s) kikkererwtenmeel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 160 gram linzen
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 6 eetlepel(s) pruimenchutney
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) snee brood
  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 15 gram bobotie kruidenmix
  • 1.5 eetlepel(s) kikkererwtenmeel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 240 gram linzen
  • 225 milliliter plantaardige melk
  • 9 eetlepel(s) pruimenchutney
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1.5 stuk(s) snee brood
  • 450 gram sperziebonen
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 20 gram bobotie kruidenmix
  • 2 eetlepel(s) kikkererwtenmeel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 320 gram linzen
  • 300 milliliter plantaardige melk
  • 12 eetlepel(s) pruimenchutney
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 2 stuk(s) snee brood
  • 600 gram sperziebonen
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Vind je het te veel gedoe om de laag voor bovenop de bobotie te maken? Sla stap 5 dan volledig over, de bobotie is dan alsnog heerlijk! De schaal hoeft dan ook niet meer in de oven.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Doe de melk in een kom en scheur het brood in stukjes. Doe de stukjes brood in de kom en laat een paar minuten weken. Snipper de sjalot en snijd de knoflook grof. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.

STAP 3

Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verwarm olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de boontjes toe en bak op middelhoog vuur. Voeg na circa 5 minuten de linzen en 3/4 van de bobotie kruiden toe en roer geheel.

STAP 4

Knijp het geweekte brood lichtjes uit boven de kom en voeg toe aan de pan met linzen. Gooi de melk niet weg! Voeg de helft van de chutney toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Neem een ovenschaal en vul met het linzenmengsel.

STAP 5

Doe de melk in een pannetje en kook op laag vuur. Als de melk heet is, voeg al roerend het kikkererwtenmeel en de rest van de bobotiekruiden toe. Roer goed met een garde zodat je geen klontjes krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel voorzichtig over de gevulde ovenschaal en schuif in de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin.

STAP 6

Schep de bobotie op en serveer met de rijst. Schep de rest van de benodigde chutney erbij en geniet van dit Zuid-Afrikaanse maal!