Zuid-Afrikaanse bobotie
met vijgenchutney
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 5 gram bobotie kruidenmix
- 2 stuk(s) eieren
- 75 milliliter halfvolle melk
- 2 teentje(s) knoflook
- 120 gram rundergehakt
- 1 stuk(s) sjalot
- 0.5 stuk(s) snee brood
- 150 gram sperziebonen
- 3 eetlepel(s) vijgenchutney
- 75 gram zilvervliesrijst
- 10 gram bobotie kruidenmix
- 4 stuk(s) eieren
- 150 milliliter halfvolle melk
- 2 teentje(s) knoflook
- 240 gram rundergehakt
- 1 stuk(s) sjalot
- 1 stuk(s) snee brood
- 300 gram sperziebonen
- 6 eetlepel(s) vijgenchutney
- 150 gram zilvervliesrijst
- 15 gram bobotie kruidenmix
- 6 stuk(s) eieren
- 225 milliliter halfvolle melk
- 3 teentje(s) knoflook
- 360 gram rundergehakt
- 2 stuk(s) sjalot
- 1.5 stuk(s) snee brood
- 450 gram sperziebonen
- 9 eetlepel(s) vijgenchutney
- 225 gram zilvervliesrijst
- 20 gram bobotie kruidenmix
- 8 stuk(s) eieren
- 300 milliliter halfvolle melk
- 3 teentje(s) knoflook
- 480 gram rundergehakt
- 2 stuk(s) sjalot
- 2 stuk(s) snee brood
- 600 gram sperziebonen
- 12 eetlepel(s) vijgenchutney
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Test met een satéprikker of het eimengsel bovenop gestold is. Als de prikker schoon blijft, is het ei gestold en kan de bobotie uit de oven worden gehaald.
Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Doe de melk in een kom en scheur het brood in stukjes. Doe de stukjes brood in de kom en laat een paar minuten weken. Snipper de sjalot en snijd de knoflook grof. Was de boontjes, haal de uiteinden eraf en snijd doormidden.
Verwarm olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg het gehakt en boontjes toe en bak op middelhoog vuur. Voeg na circa 8 minuten de bobotie kruiden toe en roer geheel.
Knijp het geweekte brood lichtjes uit boven de kom en voeg toe aan de pan met gehakt. Gooi de melk niet weg! Voeg de helft van de chutney toe aan de pan en roer het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Neem een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel.
Voeg de eieren met wat peper en zout toe aan de kom met melk en klop met een garde. Giet het melk-ei mengsel voorzichtig over de gevulde ovenschaal en schuif in de oven. Bak in circa 10 minuten goudbruin.
Schep de bobotie op en serveer met de rijst. Schep de rest van de benodigde chutney erbij en geniet van dit Zuid-Afrikaanse maal!