Zonnige venkelsalade
Vegan

Zonnige venkelsalade

met aalbes en feta

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram aalbes
  • 85 gram gele tomaten
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 60 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 5 gram platte peterselie
  • 25 gram rucola
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) volkoren flatbread
  • 150 gram aalbes
  • 170 gram gele tomaten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 120 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 10 gram platte peterselie
  • 50 gram rucola
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1 stuk(s) venkel
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 225 gram aalbes
  • 255 gram gele tomaten
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 180 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 10 gram platte peterselie
  • 75 gram rucola
  • 3 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 3 stuk(s) volkoren flatbread
  • 300 gram aalbes
  • 340 gram gele tomaten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 240 gram plantaardige geitenkaas of feta
  • 15 gram platte peterselie
  • 100 gram rucola
  • 4 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) venkel
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heerlijk om toe te voegen aan de salade: pompoenpitten!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Leg het brood op een met bakpapier bekleden bakplaat en besprenkel met water. Bak het brood af volgens de bereidingswijze.

STAP 2

Was de venkel, aalbessen en tomaatjes. Rits de aalbessen van het steeltje. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de onderkant van de venkel en snijd daarna de venkel in zo dun mogelijke plakken, inclusief het groen.

STAP 3

Maak van de helft van de benodigde sinaasappel mooie partjes. Zorg dat er geen witte vliesjes meer aan zitten.

STAP 4

Pers de rest van de sinaasappel uit en doe in een kommetje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe en meng met een vork.

STAP 5

Was de peterselie en snijd fijn. Leg de rucola in een schaal en voeg de dressing en peterselie toe. Voeg de venkel en sinaasappelpartjes toe en hussel het geheel.

STAP 6

Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Verdeel de salade over de borden. Maak af met de mooie aalbesjes en brokkel de feta boven de salade. Serveer met het Libanees platbrood.