Zonnige venkelsalade
Vega

Zonnige venkelsalade

met aalbes en geitenkaas

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram aalbes
  • 60 gram geitenkaas
  • 85 gram gele tomaten
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 5 gram platte peterselie
  • 25 gram rucola
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) volkoren flatbread
  • 150 gram aalbes
  • 120 gram geitenkaas
  • 170 gram gele tomaten
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 50 gram rucola
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1 stuk(s) venkel
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 225 gram aalbes
  • 180 gram geitenkaas
  • 255 gram gele tomaten
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 75 gram rucola
  • 3 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 3 stuk(s) volkoren flatbread
  • 300 gram aalbes
  • 240 gram geitenkaas
  • 340 gram gele tomaten
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 15 gram platte peterselie
  • 100 gram rucola
  • 4 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) venkel
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heerlijk om toe te voegen aan de salade: geroosterde pijnboompitjes, walnoten of hazelnoten.

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking van het brood. Leg het brood op een met bakpapier bekleden bakplaat en besprenkel met water. Bak het brood af volgens de bereidingswijze.

STAP 2

Was de venkel, aalbessen en tomaatjes. Rits de aalbessen van het steeltje. Snijd de tomaatjes doormidden. Snijd de onderkant van de venkel en snijd daarna de venkel in zo dun mogelijke plakken, inclusief het groen.

STAP 3

Maak van de helft van de benodigde sinaasappel mooie partjes. Zorg dat er geen witte vliesjes meer aan zitten.

STAP 4

Pers de rest van de sinaasappel uit en doe in een kommetje. Voeg extra vierge olijfolie, peper en zout toe en meng met een vork.

STAP 5

Was de peterselie en snijd fijn. Leg de rucola in een schaal en voeg de dressing en peterselie toe. Voeg de venkel en sinaasappelpartjes toe en hussel het geheel.

STAP 6

Haal het brood uit de oven en laat afkoelen. Verdeel de salade over de borden. Maak af met de mooie aalbesjes en brokkel de geitenkaas boven de salade. Serveer met het Libanees platbrood.