Zomerse waterkers ravioli
Vega

Zomerse waterkers ravioli

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 10 gram pompoenpitten
  • 125 gram ravioli waterkers/ricotta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram rucola
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paprika
  • 20 gram pompoenpitten
  • 250 gram ravioli waterkers/ricotta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 30 gram pompoenpitten
  • 375 gram ravioli waterkers/ricotta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 130 gram rucola
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paprika
  • 40 gram pompoenpitten
  • 500 gram ravioli waterkers/ricotta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram rucola

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Kook de ravioli in goed gezouten water. Let op: omdat het verse pasta is, hoef je het maar heel kort te koken. De marge is 2-4 minuten.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Maak de knoflook schoon en snipper fijn. Maak de rode ui schoon en snijd fijn. Was de paprika en snijd in blokjes.

Stap 2

Verwarm een druppeltje olijfolie in de hapjespan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster tot ze licht beginnen te kleuren. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Stap 3

Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in de pan waarin de pitten zijn geroosterd en smoor er de knoflook, paprika en de rode ui in aan. Laat nog 4 minuten smoren.

Stap 4

Kook ondertussen de ravioli al dente in ongeveer 2 minuten. Voeg dan de rucola toe en laat het kort slinken in het water. Giet dan de ravioli en rucola af.

Stap 5

Voeg de ravioli en rucola toe aan de groenten, schep om en voeg de pesto toe. Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 6

Schep in diepe borden en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten.