Zomerse tomatenquiche
Vis

Zomerse tomatenquiche

met gerookte makreel en baby-romainesalade

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram coeur de boeuf tomaten
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram makreelfilet
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram coeur de boeuf tomaten
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram makreelfilet
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 300 gram coeur de boeuf tomaten
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 4 stuk(s) eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 100 gram makreelfilet
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 600 gram coeur de boeuf tomaten
  • 250 milliliter crème fraîche
  • 8 stuk(s) eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram makreelfilet
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) quichedeeg
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de overige gerookte makreel toevoegen aan de sla, voor een iets rijkere salade.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Leg het deeg in de ingevette quiche- of springvorm(en) en prik met een vork gaatjes in de bodem. Breek de makreel in stukjes en verdeel over de deegbodem(s).

Stap 3

Doe de eieren en de crème fraîche in een kom en klop met een garde door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schenk het mengsel over de makreel op de bodem(s). Bestrooi met de kaas.

Stap 4

Snijd de paprika en ui in ringen en verdeel over de bodem(s). Snijd 1 coeur de boeuf tomaat per quiche in 4 dikke plakken en leg in de vorm(en). Bak de quiche(s) 45 minuten in de oven.

Stap 5

Haal ondertussen de blaadjes romainesla los van de kropjes. Was en droog ze en doe ze in een schaal. Besprenkel met olie en azijn. Neem de quiche(s) uit de oven en serveer met de romaine-salade.