Zomerse tagliatelle
Vis

Zomerse tagliatelle

met forel, lamsoren en broccoli

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 75 gram gerookte forelfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 gram lamsoren
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 5 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) venkel
  • 125 gram volkoren tagliatelle
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 gram gerookte forelfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) venkel
  • 250 gram volkoren tagliatelle
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 225 gram gerookte forelfilet
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 225 gram lamsoren
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) venkel
  • 375 gram volkoren tagliatelle
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 300 gram gerookte forelfilet
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 300 gram lamsoren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 15 gram platte peterselie
  • 2 stuk(s) venkel
  • 500 gram volkoren tagliatelle

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Lamsoren zijn van zichzelf erg zout, let er dus op dat je niet te veel zout toevoegt aan het recept.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

STAP 1

Haal de forel uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.

STAP 2

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Was de broccoli en venkel. Snijd roosjes van de broccoli en de venkel in dunne reepjes. Was de lamsoren.

STAP 3

Breng water aan de kook voor de tagliatelle.

STAP 4

Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de broccoli en venkel toe en bak op hoog vuur zodat ze goed kleuren. Als ze kleur krijgen, zet het vuur wat lager en voeg de lamsoren toe en bak nog een paar minuten mee. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pan.

STAP 5

Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water met wat zout. Kook in circa 3 minuten gaar. Giet het vocht van de tagliatelle af. Doe de tagliatelle terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Was de citroen en rasp boven de pan. Knijp het benodigde citroensap boven de pan en roer geheel. Voeg de groenten toe aan de pasta.

STAP 6

Schep de pasta op de borden. Haal het vel van de forel en verdeel stukjes filet over de pasta.