Zomerse tagliatelle
Vega

Zomerse tagliatelle

met lamsoren en broccoli

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) broccoli
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 50 gram lamsoren
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram pijnboompitten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram tagliatelle
  • 1 stuk(s) broccoli
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 100 gram lamsoren
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram tagliatelle
  • 1.5 stuk(s) broccoli
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 150 gram lamsoren
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 stuk(s) broccoli
  • 1 stuk(s) citroen
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 200 gram lamsoren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram tagliatelle

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Lamsoren zijn van zichzelf erg zout, let er dus op dat je niet te veel zout toevoegt aan het recept.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Was de broccoli en snijd in roosjes. Was de lamsoren.

STAP 2

Breng water aan de kook voor de tagliatelle.

STAP 3

Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de broccoliroosjes toe en bak op hoog vuur zodat ze goed kleuren. Als ze kleur krijgen, zet het vuur wat lager en voeg de lamsoren toe en bak nog een paar minuten mee. Was de peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de pan.

STAP 4

Voeg de tagliatelle toe aan het kokende water met wat zout. Kook in circa 8 minuten gaar. Giet het vocht van de tagliatelle af. Doe de tagliatelle terug in de pan en besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

STAP 5

Was de citroen en rasp boven de pan. Snijd citroen doormidden en knijp het benodigde citroensap boven de pan. Voeg de groenten toe aan de pasta. Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze kleuren.

STAP 6

Schep de pasta op de borden. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitjes.