
Zomerse salade
met zoete aardappelkrokantjes
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stengel(st) Verse ui met loof
- 10 gram amandelschaafsel
- 5 gram dille
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 theelepel(s) paprikapoeder
- 75 gram quinoa
- 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
- 50 gram spinazie
- 0.5 stuk(s) venkel
- 200 gram zoete aardappel
- 2 stengel(st) Verse ui met loof
- 20 gram amandelschaafsel
- 10 gram dille
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 theelepel(s) paprikapoeder
- 150 gram quinoa
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 100 gram spinazie
- 1 stuk(s) venkel
- 400 gram zoete aardappel
- 2 stengel(st) Verse ui met loof
- 30 gram amandelschaafsel
- 10 gram dille
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 3 theelepel(s) paprikapoeder
- 225 gram quinoa
- 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
- 150 gram spinazie
- 2 stuk(s) venkel
- 600 gram zoete aardappel
- 3 stengel(st) Verse ui met loof
- 40 gram amandelschaafsel
- 15 gram dille
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 4 theelepel(s) paprikapoeder
- 300 gram quinoa
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 200 gram spinazie
- 2 stuk(s) venkel
- 800 gram zoete aardappel
Tip
Een handige tip om een gebonden vinaigrette te krijgen voor salade: doe alles in in een glazen potje. Doe de deksel erop en schud flink op en neer. Et voilà! De vinaigrette is gebonden en zo nóg lekkerder over je salade!
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout en meng geheel. Rooster 25 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.
Verhit een koekenpan. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan tot het kleur krijgt. Let op, amandelschaafsel verkleurt snel!
Breng water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Doe de spinazie in een grote saladekom. Maak de venkel schoon en snijd in dunne reepjes en voeg toe aan de kom. Maak een dressing door in een kommetje extra vierge olijfolie, sinaasappelsap, mosterd, peper en zout te kloppen tot de dressing gaat binden.
Snijd de bosui in ringetjes en voeg toe aan de saladekom. Snijd de dille fijn en voeg toe.
Voeg de quinoa toe aan de groenten en giet de dressing er overheen. Hussel het geheel en schep op de borden. Maak af met de zoete aardappelblokjes en amandelschaafsel.