
Zomerse orzo
met gehaktballetjes
- 15 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 200 mililiter groentebouillon
- 8 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 5 gram paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) prei
- 100 mililiter room
- 125 gram tomaatjes
- 100 gram volkoren orzo
- 0.5 stuk(s) citroen
- 400 mililiter groentebouillon
- 16 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 10 gram paprikapoeder
- 1 stuk(s) prei
- 200 mililiter room
- 250 gram tomaatjes
- 200 gram volkoren orzo
- 1 stuk(s) citroen
- 600 mililiter groentebouillon
- 24 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 15 gram paprikapoeder
- 1 stuk(s) prei
- 300 mililiter room
- 350 gram tomaatjes
- 300 gram volkoren orzo
- 1 stuk(s) citroen
- 800 mililiter groentebouillon
- 32 stuk(s) hertengehaktballetjes
- 20 gram paprikapoeder
- 2 stuk(s) prei
- 400 mililiter room
- 500 gram tomaatjes
- 400 gram volkoren orzo
Tip
Voeg nog wat fijngesneden peterselie toe aan de orzo, extra lekker!
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de bouillon en kook hierin de orzo.
Snijd de prei in ringen en spoel schoon in een vergiet. Maak de knoflook schoon.
Verhit olie in een hapjespan en fruit de prei en knoflook. Voeg de paprikapoeder toe en fruit kort mee. Blus af met de room. Rasp de citroen boven de pan en voeg het sap van de citroen toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Was de tomaatjes, snijd doormidden en voeg toe aan de saus. Giet het vocht van de orzo af, maar bewaar nog een klein beetje van het vocht in de pan. Voeg de gare orzo met nog een klein beetje kookvocht toe aan de saus en roer door geheel. Laat nog 5 minuten pruttelen en verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de hertenballetjes 5 minuten.
Verdeel de orzo over de borden en serveer met de gehaktballetjes.