Zomerse andijviestampot
Vega

Zomerse andijviestampot

met pompoenburger en frisse yoghurtsaus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 stuk(s) andijvie
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • 15 gram hazelnoten
  • 2 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 200 stuk(s) andijvie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 30 gram hazelnoten
  • 4 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 300 stuk(s) andijvie
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 eetlepel(s) grove mosterd
  • 45 gram hazelnoten
  • 6 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 400 stuk(s) andijvie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 eetlepel(s) grove mosterd
  • 60 gram hazelnoten
  • 8 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 4 eetlepel(s) roomboter

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

In dit gerecht maken we de stamp mét schil. Zo gaan alle goede vitamines in de schil niet verloren! Mocht je een wat gladdere puree willen, schil de aardappelen dan alvorens je ze kookt.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Maak de knoflook schoon.

Stap 2

Rooster de hazelnoten 2-3 minuten in een droge koekenpan.

Stap 3

Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in tweeën. Gebruik 1 deel voor de yoghurtsaus en snijd het andere deel in partjes. Meng voor de saus de yoghurt, citroenrasp, citroensap, honing en mosterd. Pers de helft van de knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Pers de andere helft van de knoflook boven de pan en fruit de knoflook. Voeg de pompoenburger toe. Bak in 2-4 minuten per kant licht krokant.

Stap 5

Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp grof met roomboter en zout. Meng de andijvie erdoor.

Stap 6

Schep de andijviestamp op een bord en leg de burger erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes. Maak het gerecht af met de geroosterde hazelnoten.