Zoete aardappelschotel met lengfilet
Vis

Zoete aardappelschotel met lengfilet

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 30 gram belegen kaas
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 100 gram lengfilet
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 50 milliliter room
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 60 gram belegen kaas
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 200 gram lengfilet
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 100 milliliter room
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram zoete aardappel
  • 90 gram belegen kaas
  • 2.5 stuk(s) korte prei
  • 300 gram lengfilet
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 150 milliliter room
  • 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 600 gram zoete aardappel
  • 120 gram belegen kaas
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 400 gram lengfilet
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 200 milliliter room
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 800 gram zoete aardappel

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Kook de aardappelblokjes in 10 minuten gaar. Was en snijd ondertussen de prei in ringen. Was de raapstelen en scheur in grove stukken.

Stap 2

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de prei in 5 minuten zacht. Giet de zoete aardappels af en maak er puree van met de helft van de kookroom. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verwijder de huid van de vis en verwijder de graatjes, Snijd de vis in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Rasp de kaas.

Stap 4

Schep de puree in een kleine ovenschaal en verdeel de prei over deze laag. Leg hierop de vis, bestrooi met een snuf peper en zout en giet de rest van de kookroom hierover. Verdeel de kaas over de ovenschotel en gratineer voor +/- 10 minuten in de oven.

Stap 5

Maak ondertussen de salade aan. Rasp de schil van de sinaasappel, pers daarna het sap uit de sinaasappel. Meng het sap, rasp en olijfolie met wat zout en peper tot een dressing en meng dit met de grove stukken raapstelen.

Stap 6

Haal de ovenschotel uit de oven, serveer de ovenschotel op een bord en schep hiernaast de frisse salade.