Zoete aardappel stamppot
Vegan

Zoete aardappel stamppot

met ras el hanout en falafel

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) andijvie
  • 120 gram falafel
  • 25 milliliter jus
  • 1 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 250 gram zoete aardappel
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 240 gram falafel
  • 50 milliliter jus
  • 2 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 500 gram zoete aardappel
  • 0.75 stuk(s) andijvie
  • 360 gram falafel
  • 75 milliliter jus
  • 3 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 3 theelepel(s) ras el hanout
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 480 gram falafel
  • 100 milliliter jus
  • 4 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 4 theelepel(s) ras el hanout
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1000 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voordat je de andijvie toevoegt aan de pan, zet het vuur uit. Zo blijft de andijvie nog knapperig.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Voeg toe aan het kokende water en kook in circa 10 minuten gaar. Prik met je vork in de aardappel om te testen of ze al gaar zijn.

Stap 2

Haal de onderkant van de andijvie en was de bladeren. Laat uitlekken en snijd de bladeren in reepjes.

Stap 3

Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpannetje en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de ras el hanout kruiden toe en fruit een paar minuten mee. Haal daarna van het vuur. Doe de jus in een steelpannetje en verwarm op laag vuur.

Stap 4

Verhit olie in een hapjespan. Bak de falafel in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Stap 5

Als de zoete aardappelen gaar zijn, giet het water af. Voeg de rest van de boter toe aan de aardappelen en wat zout. Maak een gladde puree met een stamper of staafmixer. Voeg de andijvie toe aan de zoete aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken uien met ras el hanout toe aan de zoete aardappelstamp en schep er doorheen.

Stap 6

Schep de andijviestamp op de borden. Maak een kuiltje en giet de jus erin. Serveer met de falafel.