Zoete aardappel stamppot
Vlees

Zoete aardappel stamppot

met rookworst

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) andijvie
  • 1 gram boter
  • 25 milliliter jus
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 120 gram rookworst
  • 250 gram zoete aardappel
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 2 gram boter
  • 50 milliliter jus
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 240 gram rookworst
  • 500 gram zoete aardappel
  • 0.75 stuk(s) andijvie
  • 3 gram boter
  • 75 milliliter jus
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 360 gram rookworst
  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 4 gram boter
  • 100 milliliter jus
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 480 gram rookworst
  • 1000 gram zoete aardappel

Tip

Voordat je de andijvie toevoegt aan de pan, zet het vuur uit. Zo blijft de andijvie nog knapperig.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken. Voeg toe aan het kokende water en kook in circa 10 minuten gaar. Prik met je vork in de aardappel om te testen of ze al gaar zijn.

STAP 2

Haal de onderkant van de andijvie en was de bladeren. Laat uitlekken en snijd de bladeren in reepjes.

STAP 3

Neem een brede pan en vul met water. Breng het water tegen de kook, zorg ervoor dat het water dus niet kookt. Als je belletjes ziet ontstaan, zet het vuur uit en doe de rookworst met plastic in de pan. Verwarm de worst 15 minuten.

STAP 4

Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een steelpannetje en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de jus toe en verwarm op laag vuur.

STAP 5

Als de zoete aardappelen gaar zijn, giet het water af. Voeg de rest van de roomboter toe aan de aardappelen en wat zout. Maak een gladde puree met een stamper of staafmixer. Voeg de andijvie toe aan de zoete aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 6

Haal de worst uit het water en uit de folie. Leg de worst op een plank en snijd in plakjes. Schep de andijviestamp op de borden. Maak een kuiltje en giet de jus erin. Serveer met de rookworst.