Zoete aardappel ‘Caesar salade’
Vega

Zoete aardappel ‘Caesar salade’

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 15 eetlepel(s) kappertjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) kropsla
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 1 stuk(s) volkoren broodje
  • 3 milliliter yoghurt
  • 125 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) eieren
  • 30 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) kropsla
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 2 stuk(s) volkoren broodje
  • 6 milliliter yoghurt
  • 250 gram zoete aardappel
  • 3 stuk(s) eieren
  • 45 eetlepel(s) kappertjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) kropsla
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 1 bosje(s) radijs
  • 3 stuk(s) volkoren broodje
  • 9 milliliter yoghurt
  • 375 gram zoete aardappel
  • 4 stuk(s) eieren
  • 60 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) kropsla
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 bosje(s) radijs
  • 4 stuk(s) volkoren broodje
  • 12 milliliter yoghurt
  • 500 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • bakplaat
  • grillpan
  • mandoline
  • vergiet
  • staafmixer
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker

Tip

Heb jij onze Kruidenbox? Gebruik dan verse citroentijm voor de croutons.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs, zoete aardappel en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met de mandoline of met een mesje in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de broodstukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Snijd de zoete aardappel in plakken van 2 cm en marineer met olie, peper en zout.

Stap 2

Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende 10 minuten. Kook de eieren (5 minuten zacht, 6 minuten medium of 7 minuten hard). Spoel de eieren af met koud water. Pel de eieren en halveer deze. Breng de eitjes op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verwarm de grillpan en grill de gemarineerde zoete aardappel aan beiden kanten gedurende 5 minuten. Zorg voor mooie grillstrepen. Gaar de zoete aardappel verder op een bakplaat in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Stap 4

Voor de dressing: doe yoghurt, kappertjes, helft van de Parmezaanse kaas, overgebleven knoflook en mosterd in een maatbeker en pureer deze met staafmixer tot mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Meng in grote saladekom de sla, radijs, komkommer, zoete aardappel, croutons en de eitjes. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over twee borden en dresseer met de overgebleven dressing en overgebleven Parmezaanse kaas.