Zoete aardappel ‘Caesar salade’
Vegan

Zoete aardappel ‘Caesar salade’

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 eetlepel(s) kappertjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) kropsla
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 125 gram zoete aardappel
  • 30 eetlepel(s) kappertjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) kropsla
  • 2 stuk(s) mini komkommer
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 250 gram zoete aardappel
  • 45 eetlepel(s) kappertjes
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) kropsla
  • 3 stuk(s) mini komkommer
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 1 bosje(s) radijs
  • 375 gram zoete aardappel
  • 60 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) kropsla
  • 4 stuk(s) mini komkommer
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 1 bosje(s) radijs
  • 500 gram zoete aardappel

Tip

Gebruik citroentijm uit de kruidenbox voor de croutons!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breng een steelpan met water aan de kook. Was de Romaine sla, radijs, zoete aardappel en komkommer. Snijd de sla in reepjes van 2 cm. Snijd de radijs en komkommer met mandoline of met een mes in dunne plakjes. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn. Snijd het oude brood in grove stukken. Breng de brood stukken op smaak met olijfolie, de helft van de gehakte knoflook, peper en zout. Snijd de zoete aardappel in plakken van 2 cm en marineer deze met olie, peper en zout.

Stap 2

Bak de croutons mooi goudbruin in de oven op een bakplaat met vetvrij papier gedurende ca. 10 minuten.

Stap 3

Verwarm de grillpan en grill de gemarineerde zoete aardappel aan beiden kanten gedurende 5min. Zorg voor mooie grillstrepen. Gaar verder op bakplaat in de oven voor ca. 10 minuten.

Stap 4

Voor de dressing: voeg vegan mayonaise , kappertjes, de helft van de vegan kaasvlokken, overgebleven knoflook en mosterd toe aan een maatbeker en pureer deze met een staafmixer tot een mooie dikke dressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 5

Meng in een grote saladekom de sla, radijs, komkommer, zoete aardappel en croutons. Breng de salade met de helft van de dressing op smaak. Verdeel de salade over de borden en dresseer met de overgebleven dressing en wat vegan kaas vlokken.