Zalmravioli
met raapstelen en citroenolie
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 150 gram Ravioli (zalm, rode biet, peterselie)
- 1 sachet(s) citroenolie
- 10 gram hazelnoten
- 0.5 bosje(s) raapstelen
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 1 stuk(s) zoete punt paprika wit
- 300 gram Ravioli (zalm, rode biet, peterselie)
- 1 sachet(s) citroenolie
- 20 gram hazelnoten
- 1 bosje(s) raapstelen
- 1 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) zoete punt paprika wit
- 450 gram Ravioli (zalm, rode biet, peterselie)
- 2 sachet(s) citroenolie
- 30 gram hazelnoten
- 2 bosje(s) raapstelen
- 2 stuk(s) rode ui
- 3 stuk(s) zoete punt paprika wit
- 600 gram Ravioli (zalm, rode biet, peterselie)
- 2 sachet(s) citroenolie
- 40 gram hazelnoten
- 2 bosje(s) raapstelen
- 2 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) zoete punt paprika wit
Benodigdheden
- vergiet
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- snijplank
- mes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Het is aan te bevelen om dit recept met raapstelen als eerste klaar te maken. Raapstelen bestaan namelijk voor een groot deel uit water. Ze zijn daardoor erg kwetsbaar. Waarschijnlijk werden vroeger de rapen (knolletjes) van deze plant gegeten en is er een variant ontwikkeld waarvan vooral de blaadjes+steeltjes lekker waren: de raapsteel.
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de ravioli.
Was de raapstelen, snijd de onderkant eraf en snijd in grove stukken. Houd 1/3 apart. Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
Rooster de noten in een droge pan en hak ze daarna grof. Verwarm de pan opnieuw met een scheutje olijfolie en bak de ui en paprika 3-4 minuten.
Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe de ravioli terug in de pan en breng op smaak met citroenolie, peper en zout.
Voeg een paar lepels kookvocht toe aan de paprika en ui. Voeg de raapstelen toe en laat in een paar minuten slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Schep de ravioli in een diep bord en verdeel de groenten erop. Maak het gerecht af met de achtergehouden verse raapstelen en de geroosterde noten.