
Aardappel-prei-zalm pastei
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram (patent of tarwe) bloem
- 250 gram aardappel(en)
- 15 gram boter
- 1 stuk(s) hartigetaartdeeg
- 1 theelepel(s) kerrie
- 125 milliliter melk
- 200 gram prei
- 120 gram zalmfilet
- 30 gram (patent of tarwe) bloem
- 500 gram aardappel(en)
- 30 gram boter
- 1 stuk(s) hartigetaartdeeg
- 2 theelepel(s) kerrie
- 250 milliliter melk
- 400 gram prei
- 240 gram zalmfilet
- 45 gram (patent of tarwe) bloem
- 750 gram aardappel(en)
- 45 gram boter
- 1 stuk(s) hartigetaartdeeg
- 3 theelepel(s) kerrie
- 375 milliliter melk
- 600 gram prei
- 360 gram zalmfilet
- 60 gram (patent of tarwe) bloem
- 1000 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 1 stuk(s) hartigetaartdeeg
- 4 theelepel(s) kerrie
- 500 milliliter melk
- 800 gram prei
- 480 gram zalmfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Je kunt het deeg ook bestrijken met eidooier. Zo wordt de pastei nog mooier goudbruin in de oven.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in stukken van 3-4 centimeter. Kook ze in water met een snuf zout in 10 minuten halfgaar. Giet af en laat even uitdampen.
Snijd ondertussen de prei in ringen van 1 cm en was die zorgvuldig. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei met de kerriepoeder en peper en zout naar smaak 5-6 minuten. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut mee. Voeg de melk toe en breng al roerende aan de kook.
Zet het vuur uit als de saus gebonden is en voeg de gekookte aardappelen toe. Haal het vel van de zalmfilet en snijd de vis in stukken van 3-4 cm. Meng door de aardappel-preisaus. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep het aardappel-prei-zalm mengsel in een (ronde) ovenschaal met een diameter van 24-28 cm. Rol het deeg uit en leg op het mengsel. Laat het deeg iets over de rand van de vorm hangen en duw aan. Bestrijk het deeg met een beetje melk en bak de pastei in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.