Zalm in sesamkorst met gewokte groenten
en noedels
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 10 gram gember
- 1 eetlepel(s) ketjap
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.25 stuk(s) limoen
- 75 gram noedels
- 75 gram palmkool
- 1 stuk(s) portobello
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 75 gram taugé
- 120 gram zalmfilet
- 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 20 gram gember
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 2 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) limoen
- 150 gram noedels
- 150 gram palmkool
- 2 stuk(s) portobello
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 150 gram taugé
- 240 gram zalmfilet
- 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 30 gram gember
- 3 eetlepel(s) ketjap
- 3 teentje(s) knoflook
- 0.75 stuk(s) limoen
- 225 gram noedels
- 225 gram palmkool
- 3 stuk(s) portobello
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 225 gram taugé
- 360 gram zalmfilet
- 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
- 40 gram gember
- 4 eetlepel(s) ketjap
- 4 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) limoen
- 300 gram noedels
- 300 gram palmkool
- 4 stuk(s) portobello
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 300 gram taugé
- 480 gram zalmfilet
- 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekBereidingswijze
Breng water aan de kook voor de noedels en bereid de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking.
Schenk de helft van de sojasaus op een bord. Leg de zalm in de sojasaus en rol er doorheen. Laat liggen en rol af en toe om.
Was de palmkool en snijd de palmkool in reepjes van 1 cm. Was de taugé. Maak de portobello schoon. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd fijn.
Verhit in een hapjespan of wok olie. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten. Voeg daarna de portobello, palmkool en taugé toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de ketjap toe en bak het geheel nog 3 minuten.
Leg de sesamzaadjes op een groot bord. Rol de zalm door de sesamzaad zodat de gehele zalm bedekt is. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg olie toe en schroei de zalm aan alle vier de kanten dicht, door de zalm na iedere 20 seconde te draaien. Zet daarna het vuur uit.
Doe de achtergehouden sojasaus in een kommetje en serveer op tafel. Schep de noedels in een diep bord en schep de groenten erop. Leg de zalm er bovenop. Snijd de limoen in partjes en serveer bij je gerecht. Schep extra sojasaus over de zalm om het helemaal af te maken!