Zalm in sesamkorst
Vis

Zalm in sesamkorst

met gewokte groenten en zilvervliesrijst

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram gember
  • 1 theelepel(s) ketjap
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram koriander
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 50 gram spinazie
  • 120 gram zalmfilet
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 20 gram gember
  • 2 theelepel(s) ketjap
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram spinazie
  • 240 gram zalmfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 30 gram gember
  • 3 theelepel(s) ketjap
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 gram koriander
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 6 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram spinazie
  • 360 gram zalmfilet
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 3 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes
  • 40 gram gember
  • 4 theelepel(s) ketjap
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 8 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram spinazie
  • 480 gram zalmfilet
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 theelepel(s) zwarte sesamzaadjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je het lastig vindt hoeveel water je moet toevoegen aan rijst, kun je deze hoeveelheid aanhouden: 1 kopje rijst en 2 kopjes water.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de zalm uit de koeling. Breng water aan de kook voor de rijst. Doe de rijst in een pan en kook in circa 10 minuten gaar. Doe na 10 minuten het vuur uit en laat de rijst met een deksel op de pan doorgaren.

Stap 2

Schenk de helft van de sojasaus op een bord. Leg de zalm in de sojasaus en rol er doorheen. Laat liggen en rol af en toe om.

Stap 3

Was de paksoi en snijd de onderkant eraf. Snijd de stelen door tweeën. Was de spinazie en laat uitlekken. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Maak de gember schoon en snijd fijn. Was de koriander en snijd grof.

Stap 4

Verhit in een hapjespan of wok olie. Voeg de knoflook en gember toe en fruit een paar minuten. Voeg daarna de paksoi toe aan de pan en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg ketjap, spinazie en de helft van de koriander toe en bak het geheel nog 3 minuten.

Stap 5

Leg de sesamzaadjes op een groot bord. Rol de zalm door de sesamzaad zodat de gehele zalm bedekt is. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg olie toe en schroei de zalm aan alle vier de kanten dicht, door de zalm na iedere 20 seconde te draaien. Zet daarna het vuur uit.

Stap 6

Doe de achtergehouden sojasaus in een kommetje en serveer op tafel. Schep de rijst in een diep bord en schep de groenten erop. Leg de zalm er bovenop. Maak het gerecht af met de rest van de gesneden koriander. Snijd de limoen in partjes en serveer bij je gerecht. Schep extra sojasaus over de zalm om het helemaal af te maken!