Zacht gegaard rundvlees met rode kool en aardappel
Vlees

Zacht gegaard rundvlees met rode kool en aardappel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 0.5 stuk(s) peer
  • 200 gram rode kool
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) runderlapjes met jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) peer
  • 400 gram rode kool
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) runderlapjes met jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1.5 stuk(s) peer
  • 600 gram rode kool
  • 45 eetlepel(s) roomboter
  • 3 stuk(s) runderlapjes met jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) peer
  • 800 gram rode kool
  • 60 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) runderlapjes met jus

Bereidingswijze

Stap 1

Borstel de aardappels goed schoon en snijd (ongeschild) in achten. Zet net onder met water in een kookpan en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook in ongeveer 15 minuten gaar.

Stap 2

Hang de vacuümzak met sukade in een andere pan met heet water en laat in 10 minuten goed warm worden. Laat het water niet hard koken Schep de rode kool in een steelpan en verwarm al roerende tot het goed heet is geworden.

Stap 3

Snijd de peer in blokjes. Voeg de peerblokjes toe aan de aardappels en laat de laatste 3 minuten mee koken.

Stap 4

Giet de aardappels en peren af als deze gaar zijn, laat goed uitwasemen en voeg er de boter aan toe. Stamp de aardappels grof met behulp van een pureestamper of eventueel een vork. Kruid met zout en peper.

Stap 5

Schep de stamp en de rode kool op de borden. Knip de vacuümzak open en schenk de jus over de aardappels. Leg er het zacht gegaarde rundvlees bij