xxxx
met witlof uit de oven
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
Benodigdheden
- kopje
- vergiet
- 1 kookpan
- snijplank
- bakblik of ovenschaal
Tip
Niets lekkerder dan gepofte knoflook! Wanneer het is afgekoeld leg je de knoflook in de koelkast. Op deze manier kun je het rustig een weekje bewaren. En je hoeft niet bang te zijn dat het niet opkomt, want door de zachte en zoete smaak kun je al snel een half bolletje door je gerecht verwerken.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden, met de grillstand aan. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Heb je de Kapsalon van deze week nog niet gemaakt haal dan de knoflook voor dat recept uit de bol en houd apart.
Snijd de bol knoflook dwars doormidden en leg de twee helften in het bakblik. Schuif het bakblik alvast met de knoflook in de oven. Snijd de prei in schuine ringen van 2 cm en spoel schoon. Snijd de witlof in de lengte in 4 parten. Verwijder het bittere hart, maar zorg dat de blaadjes wel aan elkaar blijven zitten. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne plakjes.
Leg de witlof, prei en rode ui bij de knoflook in het bakblik. Meng met de groene kruidenolie of pesto en rooster de groenten 12-15 minuten in de oven.
Bereid de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Haal het bakblik uit de oven. Knijp naar smaak een paar tenen knoflook uit en snijd fijn. Voeg de fijngesneden knoflook, een paar lepels kookvocht en de ravioli toe aan de warme groenten. Meng het geheel, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de ravioli met de groenten over de borden.