Worstjes met geroosterde spitskool en kruidenkrieltjes
Vlees

Worstjes met geroosterde spitskool en kruidenkrieltjes

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) kempische varkensworstjes
  • 200 gram krieltjes
  • 100 gram mini champignons
  • 5 gram peterselie
  • 25 eetlepel(s) roomboter
  • 0.25 stuk(s) spitskool
  • 2 stuk(s) kempische varkensworstjes
  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram mini champignons
  • 10 gram peterselie
  • 50 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 3 stuk(s) kempische varkensworstjes
  • 600 gram krieltjes
  • 300 gram mini champignons
  • 10 gram peterselie
  • 75 eetlepel(s) roomboter
  • 0.66 stuk(s) spitskool
  • 4 stuk(s) kempische varkensworstjes
  • 800 gram krieltjes
  • 400 gram mini champignons
  • 15 gram peterselie
  • 100 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) spitskool

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de mini champignons schoon. Bak de champignons op hoog vuur in de pan met wat zonnebloemolie. Voeg de krieltjes toe, zodra de champignons beginnen te kleuren. Bak in 15 minuten mooi goudbruin. Kruid met zout en peper.

Stap 2

Snijd de spitskool in de lengte doormidden. en daarna weer door de helft. Je gebruikt 1/4 spitskool p.p. De harde onderkant mag nog even blijven zitten, anders valt het helemaal uit elkaar. Besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met zout en peper.

Stap 3

Verwarm een klont roomboter in een ruime anti-aanbakpan en bak er de worstjes in tot ze mooi gekleurd zijn en net gaar. Reken hiervoor ongeveer 10 minuten.

Stap 4

Verwarm een grillpan en rooster de spitskool 5 minuten op hoog vuur. Draai om en bak nog 5 minuten op de andere kant.

Stap 5

Snijd de peterselie ondertussen fijn en meng dit net voor het serveren door de boter.

Stap 6

Schep de aardappeltjes en champignons op een bord, leg de geroosterde spitskool en worstjes erbij. Schep wat peterselieboter over de spitskool.