
Kalkoenworst met geroosterde bieten
en aardappelpuree
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 35 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 200 gram bietenmix
- 15 gram boter
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 stuk(s) kalkoenworst
- 0.25 teentje(s) knoflook
- 300 gram kruimige aardappelen
- 50 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 70 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 400 gram bietenmix
- 30 gram boter
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 stuk(s) kalkoenworst
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 600 gram kruimige aardappelen
- 100 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 105 gram Griekse yoghurt
- 3 eetlepel(s) balsamico crème
- 600 gram bietenmix
- 45 gram boter
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 3 stuk(s) kalkoenworst
- 0.75 teentje(s) knoflook
- 900 gram kruimige aardappelen
- 150 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 140 gram Griekse yoghurt
- 4 eetlepel(s) balsamico crème
- 800 gram bietenmix
- 60 gram boter
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 stuk(s) kalkoenworst
- 1 teentje(s) knoflook
- 1200 gram kruimige aardappelen
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox
Vanaf 47.50 per weekTip!
Hoe dunner je de bietenpartjes snijd, hoe korter ze in de oven hoeven om gaar te roosteren. Hiermee kun je dus tijd besparen.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Pel de ui en snijd in partjes van hetzelfde formaat. Leg de bieten en ui op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, zout en peper.
Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven en schep ze tussentijds een keer om. Meng de laatste 5 minuten de balsamico crème door de groenten en rooster nog kort mee zodat ze karamelliseren.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met een snuf zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de boter en verwarmde melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een koekenpan met een klontje boter of een scheutje olie en bak de kalkoenworsten op middelhoog vuur in 12-15 minuten rondom bruin en gaar.
Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en pers er wat knoflook bij (begin met een klein beetje, rauwe knoflook heeft een sterke smaak). Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de geroosterde bieten en ui erbij en leg de worst ernaast. Schep wat knoflookyoghurt op de bietjes en serveer.