Wittebonenstoof met venkel
Vegan

Wittebonenstoof met venkel

en crostini

  • 145 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 75 gram gedroogde witte bonen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram platte peterselie
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 0.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 150 gram gedroogde witte bonen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 1 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 225 gram gedroogde witte bonen
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram platte peterselie
  • 15 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 1.5 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 300 gram gedroogde witte bonen
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram platte peterselie
  • 20 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) venkel
  • 2 stuk(s) volkoren stokbrood
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt elk groen kruid gebruiken dat je lekker vindt om de olie te maken. Denk bijvoorbeeld ook aan basilicum, munt of peterselie of een combinatie ervan.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Let op! Zet de bonen vast de avond/nacht van tevoren in de week!

Stap 2

Kook de geweekte bonen in ca. 1,5 uur gaar. Proef vanaf een uur kooktijd regelmatig om te testen hoe gaar ze zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 3

Was de venkel en snijd in parten. Snijd de parten in plakjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui. Verhit een scheut olie in een braadpan. Voeg de venkel, zoete aardappel en ui toe en bak 4 minuten mee. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe.

Stap 4

Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng de stoof verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en leg ze op het ovenrooster. Bak ze in 8 minuten knapperig in het midden van de oven.

Stap 6

Doe de olie, samen met de peterselie en wat zout in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot peterselieolie. Besprenkel de crostini ermee als ze uit de oven komen. Schep de bonenstoof in diepe borden en serveer met de crostini.