Wittebonenstoof met venkel
Vega

Wittebonenstoof met venkel

en brie-crostini

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 30 gram brie
  • 110 gram cannellinibonen
  • 0.5 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 5 gram tijm
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 60 gram brie
  • 220 gram cannellinibonen
  • 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 10 gram tijm
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) venkel
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 90 gram brie
  • 330 gram cannellinibonen
  • 1.5 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 15 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 120 gram brie
  • 440 gram cannellinibonen
  • 2 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 20 gram tijm
  • 2 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) venkel
  • 800 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt ook nog een beetje honing over de brie-crostini druppelen voor deze in de oven gaan, daar worden ze nog lekkerder van!

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Was de venkel en snijd in parten. Snijd de parten in plakjes. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm. Snipper de ui.

Stap 3

Verhit een scheut olie in een braadpan. Voeg de venkel, zoete aardappel en ui toe en bak 4 minuten mee. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg ook toe.

Stap 4

Laat ondertussen de bonen uitlekken en voeg toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en 250 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Breng de stoof verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en leg op elk plakje een stukje brie. Leg de met brie belegde sneetjes op het ovenrooster en bak ze in 8 minuten knapperig in het midden van de oven.

Stap 6

Schep de bonenstoof in diepe borden en serveer met de brie-crostini.