Witlofsalade met krieltjes
Vegan

Witlofsalade met krieltjes

en een vegan burger

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 150 gram krieltjes
  • 25 mililiter plantaardige caesar dressing
  • 10 gram rozijnen
  • 1 stuk(s) vegan burger
  • 1 stuk(s) witlof
  • 100 gram wortel
  • 1 stuk(s) appel
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 300 gram krieltjes
  • 50 mililiter plantaardige caesar dressing
  • 20 gram rozijnen
  • 2 stuk(s) vegan burger
  • 2 stuk(s) witlof
  • 200 gram wortel
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 450 gram krieltjes
  • 75 mililiter plantaardige caesar dressing
  • 30 gram rozijnen
  • 3 stuk(s) vegan burger
  • 3 stuk(s) witlof
  • 300 gram wortel
  • 2 stuk(s) appel
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 600 gram krieltjes
  • 100 mililiter plantaardige caesar dressing
  • 40 gram rozijnen
  • 4 stuk(s) vegan burger
  • 4 stuk(s) witlof
  • 400 gram wortel

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zelf een plantaardige caesardressing maken is heel eenvoudig. Mix met een staafmixer of blender de volgende ingrediënten tot een mooie saus: 1 el mosterd, 2 el edelgistvlokken, 8 el vegan mayonaise, 1 tl geperste knoflook, 2 tl kappertjes, 2 el citroensap, 1 sojasaus.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Schil de wortel. Was de appel en de krieltjes.

Stap 2

Halveer de krieltjes en kook ze 8-10 minuten. Wil je zelf plantaardige caesardressing maken doe dat dan bij deze stap en kijk voor instructies in de tip.

Stap 3

Halveer de witlof, verwijder het hart van de witlof en snijd in reepjes. Schaaf de wortel in dunne linten met een mandoline of een dunschiller. Snijd de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd er dunne plakjes van. Voeg alles toe aan een saladekom.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een bakpan en bak de vegan burger 3-4 minuten aan beide zijden krokant.

Stap 5

Giet de krieltjes af en voeg ze samen met de rozijnen toe aan de saladekom. Voeg naar smaak peper en zout en de dressing toe en meng het geheel goed.

Stap 6

Serveer de lauwwarme salade samen met de vegan burger.