Witlofsalade met krieltjes
Vis

Witlofsalade met krieltjes

en beekridder

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 100 gram beekridder
  • 25 mililiter caesar dressing
  • 150 gram krieltjes
  • 10 gram rozijnen
  • 1 stuk(s) witlof
  • 100 gram wortel
  • 1 stuk(s) appel
  • 200 gram beekridder
  • 50 mililiter caesar dressing
  • 300 gram krieltjes
  • 20 gram rozijnen
  • 2 stuk(s) witlof
  • 200 gram wortel
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 300 gram beekridder
  • 75 mililiter caesar dressing
  • 450 gram krieltjes
  • 30 gram rozijnen
  • 3 stuk(s) witlof
  • 300 gram wortel
  • 2 stuk(s) appel
  • 400 gram beekridder
  • 100 mililiter caesar dressing
  • 600 gram krieltjes
  • 40 gram rozijnen
  • 4 stuk(s) witlof
  • 400 gram wortel

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Bewaar bederfelijk eten op 4 graden in de koelkast, dan hebben schimmels en bacteriën nauwelijks de kans om te groeien. Bewaar restjes hoogstens 2 tot 3 dagen en goed afgedekt in de koelkast. Vlees en vis zet je het beste onder in de koelkast, want dit is de koudste plek. Bewaar je groenten in de groentelade. Hier is de temperatuur wat hoger dan in de rest van je koelkast en zo beschadigen de groenten niet door de kou.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de vis droog en leg in een ovenschaal. Kruid met olijfolie, peper en zout en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als u de beekridder makkelijk kan doorprikken met een vork is de vis gaar.

Stap 2

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Schil de wortel. Was de appel en de krieltjes.

Stap 3

Halveer de krieltjes en kook ze 8-10 minuten.

Stap 4

Halveer de witlof, verwijder het hart van de witlof en snijd in reepjes. Schaaf de wortel in dunne linten met een mandoline of een dunschiller. Snijd de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd er dunne plakjes van. Voeg alles toe aan een saladekom.

Stap 5

Giet de krieltjes af en voeg ze samen met de rozijnen toe aan de saladekom. Voeg naar smaak peper en zout en de dressing toe en meng het geheel goed.

Stap 6

Serveer de lauwwarme salade samen met de beekridder.