Witlofsalade met krieltjes
Vis

Witlofsalade met krieltjes

en beekridder

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 25 mililiter caesar dressing
  • 90 gram gerookte beekridder
  • 150 gram krieltjes
  • 10 gram rozijnen
  • 1 stuk(s) witlof
  • 100 gram wortelen
  • 1 stuk(s) appel
  • 50 mililiter caesar dressing
  • 180 gram gerookte beekridder
  • 300 gram krieltjes
  • 20 gram rozijnen
  • 2 stuk(s) witlof
  • 200 gram wortelen
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 75 mililiter caesar dressing
  • 270 gram gerookte beekridder
  • 450 gram krieltjes
  • 30 gram rozijnen
  • 3 stuk(s) witlof
  • 300 gram wortelen
  • 2 stuk(s) appel
  • 100 mililiter caesar dressing
  • 360 gram gerookte beekridder
  • 600 gram krieltjes
  • 40 gram rozijnen
  • 4 stuk(s) witlof
  • 400 gram wortelen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • salade kom

Weetje

Bewaar bederfelijk eten op 4 graden in de koelkast, dan hebben schimmels en bacteriƫn nauwelijks de kans om te groeien. Bewaar restjes hoogstens 2 tot 3 dagen en goed afgedekt in de koelkast. Vlees en vis zet je het beste onder in de koelkast, want dit is de koudste plek. Bewaar je groenten in de groentelade. Hier is de temperatuur wat hoger dan in de rest van je koelkast en zo beschadigen de groenten niet door de kou.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de krieltjes. Schil de wortel. Was de appel en de krieltjes.

Stap 2
Stap 2

Halveer de krieltjes en kook ze 8-10 minuten.

Stap 3
Stap 3

Haal de vis uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen. Verwijder het vel en eventuele graatjes. Pluk de beekridder met 2 vorken in grove stukken.

Stap 4
Stap 4

Halveer de witlof, verwijder het hart van de witlof en snijd in reepjes. Schaaf de wortel in dunne linten met een mandoline of een dunschiller. Snijd de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en snijd er dunne plakjes van. Voeg alles toe aan een saladekom.

Stap 5
Stap 5

Giet de krieltjes af en voeg ze samen met de rozijnen toe aan de saladekom. Voeg naar smaak peper en zout en de dressing toe en meng het geheel goed.

Stap 6
Stap 6

Serveer de lauwwarme salade samen met de beekridder.